Let op! Geld lenen kost geld
Let op! Geld lenen kost geld

Koop je een woning met een geldig energielabel van A of hoger? Dan kom je in aanmerking voor onze duurzaamheidskorting! Ben je al klant bij ons? Dan geldt dat ook voor jou. Lees hoe je dat regelt.

Een energiezuinig huis is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Je krijgt bij ons duurzaamheidskorting als je huis energielabel A of hoger heeft. Door de duurzaamheidskorting geldt er een lager rentetarief en kunnen je maandlasten lager zijn.

Duurzaamheidskorting | Dit moet je weten


Bij kopen huis

 • Je koopt een bestaande woning met een geldig en geregistreerd energielabel A of hoger.
 • Je koopt een nieuwbouwwoning.

Aan het einde van de rentevaste periode van je lopende hypotheek bij Obvion

 • We verwerken duurzaamheidskorting in het rentevoorstel als bij ons het geregistreerde energielabel A of hoger bekend is.
 • Is het energielabel niet bij ons bekend? Lever dan zelf het geregistreerde energielabel A of hoger bij ons aan, uiterlijk 5 werkdagen voor de ingangsdatum van de nieuwe rentevaste periode. We verwerken duurzaamheidskorting dan nog bij de nieuw gekozen rentevaste periode.
 • Goed om te weten: bij een volgende nieuwe rentevaste periode kan de duurzaamheidskorting hoger of lager zijn (als we duurzaamheidskorting op dat moment aanbieden).

Zowel nieuwe als bestaande klanten kunnen in aanmerking komen voor de duurzaamheidskorting. Vanaf 25 januari 2023 geldt de duurzaamheidskorting voor woningen met een energielabel van A of hoger.

De duurzaamheidskorting geldt niet bij:

 • overbruggingskrediet
 • woningen die niet als hoofdverblijf worden gebruikt
 • leningdelen met flexibele rente
 • leningdelen met Obvion Maandvariabele rente

Omdat nieuwbouwwoningen per definitie een energielabel A of hoger hebben, hoef je geen aanvullende stukken aan te leveren voor het aantonen van het vereiste energielabel.

Om voor de korting in aanmerking te kunnen komen, hebben we een geldig definitief energielabel nodig.

Bij een lopende hypotheek

 • De duurzaamheidskorting geldt alleen bij start van een nieuwe rentevaste periode. Als de rentevaste periode al is ingegaan, kun je pas na afloop van die periode in aanmerking komen voor een duurzaamheidskorting*.
 • Is bij ons bekend dat je woning reeds energielabel A of hoger heeft? Dan ontvang je aan het einde van de rentevaste periode een renteherzieningsvoorstel inclusief duurzaamheidskorting*.
 • In andere gevallen moet je zelf 5 werkdagen vóór de start van de nieuwe rentevaste periode een geldig definitief energielabel aanleveren. Dan geldt de duurzaamheidskorting* voor de nieuw gekozen rentevaste periode.
 • Goed om te weten: bij een volgende nieuwe rentevaste periode kan de duurzaamheidskorting* hoger of lager zijn.

* als we duurzaamheidskorting op dat moment aanbieden

Voor alle klanten geldt de korting voor de duur van één rentevaste periode per leningdeel.

Heb je meerdere leningdelen met verschillende rentevaste periodes? Dan is de duurzaamheidskorting afhankelijk van de ingangsdatum van de rentevaste periode bij dat leningdeel. De korting kan dus per leningdeel verschillen.

Als je aan het einde van de rentevaste periode voldoet aan de op dat moment geldende voorwaarden, kun je opnieuw in aanmerking komen voor duurzaamheidskorting (als we duurzaamheidskorting op dat moment aanbieden en tegen het op dat moment geldende percentage).

Wat is de hoogte van de duurzaamheidskorting

De hoogte van de duurzaamheidskorting is afhankelijk van de marktomstandigheden. Kijk op onze rentepagina voor de actuele duurzaamheidskorting. Je herkent de korting aan de groene kleur.

Check onze duurzaamheidskorting

Andere populaire items