Afbeelding-financien-en-hypotheek

Jouw financiën

Kijk naar wat financieel wél kan, vaak is meer mogelijk dan je denkt.

Hypotheek oversluiten-art

Een hypotheek oversluiten wil zeggen dat je naar een andere geldverstrekker overstapt. Bijvoorbeeld omdat er een hypotheekvorm is die beter aansluit bij je huidige situatie. Of omdat de rente een stuk lager is geworden. Wij vertellen je graag wat oversluiten naar Obvion voor je kan betekenen.

Wanneer is oversluiten verstandig?

Oversluiten van je hypotheek kan in sommige gevallen verstandig zijn. Bijvoorbeeld als je je woning wilt verbouwen, de hypotheekrente is gedaald, je woning overwaarde heeft, of als je graag lagere maandlasten wilt. Oversluiten is echter niet altijd verstandig. Het kan namelijk ook grote gevolgen hebben voor je hypotheekrenteaftrek. Laat je daarom goed informeren door een onafhankelijke hypotheekadviseur voordat je overgaat tot oversluiten.

Bekijk actuele hypotheekrente Obvion

Wat komt er kijken bij hypotheek oversluiten?

Er zijn verschillende zaken aan de orde wanneer je besluit om je hypotheek over te sluiten. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Kosten oversluiten

Bij oversluiten sluit je een volledig nieuwe hypotheek af bij een andere geldverstrekker. Hiermee los je de oude hypotheek af. Oversluiten is vaak duur. Want een nieuwe hypotheek afsluiten brengt kosten met zich mee. Zoals advieskosten, taxatie- en notariskosten. Deze betaal je allemaal opnieuw.

Boete hypotheek oversluiten

Er is nog iets waardoor oversluiten veel geld kan kosten. Als je je hypotheek opzegt voordat de rentevaste periode voorbij is, betaal je meestal een boete voor de rente-inkomsten die de geldverstrekker misloopt. Dat kan een flink bedrag zijn. Zeker als de rentevaste periode nog lang duurt. Vraag je onafhankelijke adviseur om advies.

Rekenmodule hypotheek oversluiten

Wil je weten hoeveel hypotheek je ongeveer nodig hebt als je je hypotheek wilt oversluiten naar een andere geldverstrekker? Gebruik dan onze handige rekenmodule oversluiten om alvast een indicatie van de benodigde hypotheek te berekenen.

Oversluiten naar Obvion

Obvion verwelkomt je graag als klant. Naast onze aantrekkelijke rente bieden wij nog een aantal onderscheidende voordelen:

Hypotheekvormen bij oversluiten

Had je in 2012 al een levenhypotheek of bankspaarhypotheek? Wil je de hypotheek oversluiten naar Obvion? Je kan dan kiezen voor de Levenhypotheek of SpaarGerusthypotheek. Voorwaarde is dat je polis of bankspaarrekening overgezet kan worden.

Heb je een aanvullend hypotheekbedrag nodig, bijvoorbeeld voor een verbouwing? Voor het aanvullende hypotheekbedrag gelden de hypotheekregels 2013. Dat betekent dat je het aanvullende bedrag binnen 30 jaar moet aflossen. Daarom kan je alleen kiezen voor een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek.

Wijzigen hypotheekvorm binnen Obvion

Heb je al een hypotheek bij Obvion, maar vind je een andere hypotheekvorm beter bij jouw huidige situatie passen? Dan kun je binnen Obvion overstappen naar een andere hypotheekvorm. Bijvoorbeeld van annuïteitenhypotheek naar een lineaire hypotheek. Bekijk samen met je adviseur wat de mogelijkheden zijn en bepaal of het wijzigen van hypotheekvorm voor jou verstandig is.

Lees alles over wijzigen hypotheekvorm

Overstappen van Obvion naar een andere geldverstrekker

Je wilt je lopende hypotheek bij Obvion oversluiten naar een andere geldverstrekker. Het door jou opgebouwde kapitaal (de waarde van een bestaande verzekering of spaarrekening) kun je laten overdragen naar die andere verzekeraar of bank. Hierbij zijn de bepalingen van het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten van toepassing.

Wat doe je zelf?

  • Je informeert Obvion schriftelijk op welke datum naar welke verzekeraar of bank het kapitaal moet worden overgedragen.
  • Je lost je hypotheek af bij Obvion.

Wat doet Obvion voor jou?

  • Zodra Obvion de benodigde documenten heeft ontvangen én de hypotheek bij Obvion is afgelost, wordt het bedrag uiterlijk binnen de 14 dagen aan de bank of verzekeraar van je keuze overgemaakt.
  • Mocht de 14de dag in een weekend of op een feestdag vallen, dan vindt dit plaats op de eerstvolgende werkdag.
  • Obvion informeert de ontvangende verzekeraar of bank over de overdracht via het vereiste ‘PSK-formulier’. Ook sturen wij je een bevestiging als de afwikkeling is voltooid.

Wat als de overdracht te laat is?

Wanneer Obvion alle documenten heeft ontvangen én de hypotheek bij Obvion is afgelost, wordt het opgebouwde kapitaal overgemaakt aan de verzekeraar of bank van jouw keuze. Lukt het niet om uiterlijk 14 dagen (of eerstvolgende werkdag) na deze datum het opgebouwde kapitaal over te dragen? Dan heb je recht op rente over de periode tussen de datum waarop Obvion had kunnen overdragen en de dag waarop het bedrag wordt overgedragen. De hoogte van deze rente is gelijk aan de wettelijke rente voor niet-handelstransacties.