CPO

CPO

Hoe wil jij wonen? Obvion maakt jouw mogelijkheden inzichtelijk.

CPO kosten en financiering

Let op! Geld lenen kost geld
Let op! Geld lenen kost geld

Samen bouwen en een eigen woning realiseren op basis van jouw persoonlijke wensen: hoe betaal je dat? Obvion begrijpt jouw droom als geen ander. Daarom financieren we dit zogeheten Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) onder bepaalde voorwaarden.

Kosten bij CPO

Bij Collectief Particulier Opdrachtgeverschap maak je kosten voordat de bouw van je huis werkelijk van start gaat. Bijvoorbeeld voor vergunningen en bouwtekeningen. Sommige gemeentes of provincies stellen hier subsidies of leningen voor beschikbaar. In de regel heb je voor deze kosten in de aanloopperiode echter eigen geld nodig.

Zodra de koopovereenkomst en aanneemovereenkomst rond zijn, kun je een hypotheek aanvragen. Uit de hypotheek betaal je (een deel van) de kosten voor de realisatie van het huis.

Het is noodzakelijk om vroeg in een CPO project inzicht te hebben in je financiële mogelijkheden. Hiermee voorkom je teleurstellingen. Gebruik onze rekentool maximale hypotheek voor een eerste berekening.

Let op: Vóórdat je de hypotheekakte kan tekenen, moet je bij de notaris een onherroepelijke omgevingsvergunning aantonen.

Een hypotheek van Obvion

CPO is een mooie manier om het huis van je dromen te kunnen bouwen. Wij financieren deze vorm van zelfbouw onder bepaalde voorwaarden.

De Woon Hypotheek is dé voordelige en solide hypotheek van Obvion. We bieden graag zekerheid, kwaliteit, goede productvoorwaarden én standaard een aantal extra’s:

Obvion en CPO

We hebben klanten met een Obvion hypotheek in ruim 100 verschillende CPO projecten in Nederland. Samen met enkele onafhankelijke adviseurs hebben we de juiste expertise opgebouwd om zelfbouwers een verantwoorde financieringsoplossing te kunnen bieden.

Bij CPO bouw je samen. Maar iedereen regelt individueel zijn hypotheek. Een onafhankelijke adviseur helpt je bij de juiste keuze en aanvraag.

Obvion Woon Hypotheek aanvragen

Als het over hypotheken gaat vindt Obvion dat er maar één goed advies bestaat en dat is een onafhankelijk advies. Ga naar zoek een adviseur voor een hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Onafhankelijk adviseur Michel van Dongen

Onafhankelijk adviseur Michel van Dongen regelde voor 13 van de 17 deelnemers van een CPO-project in Zundert (NB) financiering bij Obvion.

Adviseur Michel over CPO

Voorwaarden Obvion Woon hypotheek bij CPO

Misschien ben je nog niet zo ver. Maar er komt een moment dat je een hypotheek kunt afsluiten. Dan is het handig om te weten welke voorwaarden Obvion hanteert als je een hypotheekaanvraag doet voor een CPO-project. Hieronder lichten we er enkele toe.

De koopakte van de grond (of het pand) èn de aanneemovereenkomst moeten enkel op jouw naam staan. Of die van jou en je partner als je samen koopt. Met andere woorden: de stukken zijn ‘op individuele titel’.

Ook moet zeker zijn dat je niet (financieel) afhankelijk bent van derden voor de voortgang van je bouw. Meer informatie hierover vind je op deze pagina onder het kopje ‘de achtervang is geregeld’.

De aannemer moet een afbouwgarantie afgeven en aangesloten zijn bij een bouwkeurmerk dat is goedgekeurd door de Stichting GarantieWoning. Als de aannemer failliet gaat, ben je er zeker van dat je woning wordt afgebouwd.

Een onafhankelijke adviseur kan je meer vertellen over de afbouwgarantie of vergelijkbare alternatieven.

Om te voorkomen dat de bouw of het hele CPO project stilvalt, moet de aannemer ‘achtervang’ garanderen. Dit is een verklaring van de aannemer dat de bouw van jouw CPO woning op enig moment niet meer afhankelijk is van het verder afbouwen van de andere CPO woningen.

Obvion stelt verplicht dat er deskundige bouwbegeleiding is aangesteld om het CPO proces te coördineren en de voortgang te bewaken. Deze begeleider moet volledig onafhankelijk zijn rol kunnen vervullen.

Door Obvion goedgekeurde CPO begeleiders zijn:
BIEB
BuildingCommunity
De Regie

Droomwonen.com
Urbannerdam
De Loods
Archidev

Wil je een andere CPO begeleider? Dan bepaalt Obvion of deze wordt geaccepteerd.

Voordat de hypotheekakte kan passeren, moet bij de notaris worden aangetoond dat de omgevingsvergunning (woongebied) in orde is.