Afbeelding-obvion-hypotheken-wonen

Huis kopen

Hoe wil jij wonen? Obvion maakt je mogelijkheden inzichtelijk.

Eerste huis kopen

Voor ‘t allereerst zelf een huis kopen, dat is extra spannend. Vragen genoeg dus. Waar moet ik op letten voordat ik ga kopen? In welke prijsklasse kan ik zoeken? Is dit wel een goed moment? En met wie krijg ik allemaal te maken?

Stappenplan bij het kopen van je eerste huis

Een belangrijke eerste stap bij het kopen van een huis is het bepalen van je woonwensen. Ga je bijvoorbeeld voor bestaande bouw of nieuwbouw, in stad of op het platteland, met tuin of balkon? En weet je al welke hypotheekvorm past bij jouw situatie?

In ons stappenplan eerste huis kopen helpen we je in 10 makkelijke stappen op weg. Wel zo handig!

Welke stappen zet je bij het kopen van een huis? Bekijk de video

Stappenplan huis kopen
Stappenplan huis kopen

Hoeveel kun je maximaal lenen voor je eerste huis?

Deze rekentool geeft je snel een indicatie hoeveel je maximaal kunt lenen.

Hypotheek aanvragen als starter?

Als beginner heb je vaak een lager inkomen of geen vast inkomen. Dat maakt het aanvragen van een hypotheek soms lastiger, maar niet onmogelijk! Obvion biedt starters daarom verschillende mogelijkheden. Zo kan het huis dat onbereikbaar leek toch je eerste eigen huis worden.

Bekijk onze mogelijkheden voor starters

Tip

Ga goed voorbereid op huizenjacht met ons gratis starterspakket. Bestel 'm nu!

Binnen 1 week een hypotheek

Bij Obvion geloven we dat mensen gelukkiger zijn als ze fijn en lekker wonen. Je woonplek is meer dan een huis, het is je thuis. Als je jouw droomhuis dan hebt gevonden, wil je er ook zo snel mogelijk in. Daarom heb je van ons binnen één week je hypotheek binnen via jouw hypotheekadviseur. Ook een hypotheek binnen één week?

Vind een adviseur

Zoek hier een onafhankelijke hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Benieuwd naar onze rentetarieven?

In onderstaand overzicht vind je de actuele tarieven voor de annuïtaire en lineaire hypotheekvorm van onze Obvion Woon Hypotheek van de 5 meest gekozen rentevaste periodes.

0,93% 1,08% 1,48% 1,19% 1,45%
10 jaar 10 jaar 10 jaar 15 jaar 20 jaar
NHG Zonder NHG t/m 60% MW Zonder NHG t/m 106% MW NHG Zonder NHG t/m 60% MW

Bekijk al onze rentetarieven

Benieuwd naar een algemeen rekenvoorbeeld van een hypotheek? Hieronder een fictief voorbeeld van een annuïteitenhypotheek van €200.000 gebaseerd op de Obvion WoonHypotheek. Als zekerheid voor Obvion vestig je een hypotheek op jouw woning.

Daarnaast is een opstalverzekering nodig en in sommige gevallen ook een overlijdensrisicoverzekering.

Totaal kredietbedrag Duur van de kredietovereenkomst Nominale rente NHG Jaarlijks Kosten Percentage (JKP) Termijnbedrag per maand Totaalbedrag
€200.000 30 jaar/360 maanden 1,88% 2,0% €727 €264.526

Interessant voor starters om te lezen

  • Hoe 'zwaar' telt een studieschuld mee bij het bepalen van je hypotheek? We leggen het uit op de pagina Studieschuld en hypotheek.
  • Wat kost een huis kopen nu eigenlijk? Je moet rekening houden met meer kosten dan alleen de koopprijs. Op de pagina Kosten koper zie je wel kosten dat zijn.
  • Ga je voor de eerste keer een huis bezichtigen? Met deze checklist vergeet je de belangrijke zaken niet.
  • Kijk niet alleen wat je kan lenen, maar ook wat je wílt lenen! Met het Persoonlijk Budgetadvies van het Nibud breng je al je inkomsten en uitgaven in kaart. En zie je hoeveel geld je over houdt voor leuke dingen.