Afbeelding-obvion-hypotheken-wonen

Huis kopen

Hoe wil jij wonen? Obvion maakt je mogelijkheden inzichtelijk.

Energiebesparende maatregelen

Let op! Geld lenen kost geld

Energiebesparende maatregelen aan je woning dragen bij aan een beter milieu, maar zorgen ook voor een lagere energierekening en meer wooncomfort. Hiervoor is een eenmalige investering nodig. Om je in deze kosten tegemoet te komen, zijn er verschillende regelingen. Denk aan subsidies of speciale financieringsmogelijkheden. Hoe en wat? Dat lees je hieronder.

Energiebesparing door aanpassingen aan je woning

Energiebesparing kan door bepaalde aanpassingen aan je woning te doen. Maar waar moet je dan aan denken? En welke aanpassingen zorgen nu voor een goedkoper energielabel? We vatten het voor je samen in onderstaande infographic. Handig!

Naast de aanpassingen hierboven kun je ook nog denken aan energiezuinige kozijnen en/of deuren, energiezuinige ventilatie inclusief hoog rendement ventilatoren, een waterpomp of zonneboiler. Wil je weten welke aanpassingen bij jouw huis passen? Vul dan op verbeteruwhuis.nl een paar gegevens van je huis in en ontdek welke maatregelen jij kunt nemen.

Energiebesparende maatregelen financieren?

Energiebesparende maatregelen kun je vaak meefinancieren in je hypotheek. Wist je dat je in veel gevallen meer kunt lenen als je bepaalde energiebesparende maatregelen voor je woning treft? Ben je van plan om een energieneutrale- of zuinige woning te bouwen? Ook dan gelden er ruime regels. Kortom: een interessant item om kenbaar te maken bij je adviseur tijdens je hypotheekgesprek.

Zoek een hypotheekadviseur voor advies bij energiebesparing

Wat als je al klant bent?

Dan zou je er aan kunnen denken om je energiebesparende maatregelen mee te financieren door je bestaande hypotheek te verhogen. Ook dan zijn er mogelijkheden om meer te kunnen lenen dan 100% van de waarde van je woning. De grens ligt hier bij 106%. Je adviseur kan je dit haarfijn uitleggen en voor je berekenen.

Hoe gaat het dan in zijn werk bij Obvion?

Het bedrag dat je nodig zou hebben, storten we in een bouwdepot. Hiermee kun jij betalingen doen. Blijft er na het doorvoeren van de energiebesparende maatregelen nog een bedrag over op het bouwdepot van Obvion? Dan moet je dit bedrag extra aflossen op je hypotheek. Kies je ervoor de energiebesparende maatregelen uiteindelijk toch niet door te voeren? Dan verwerkt Obvion het volledige bedrag op het bouwdepot als extra aflossing op je hypotheek.

Subsidie energiebesparing

Vraag bij je gemeente na of er energiebesparende subsidies zijn die je kunt aanvragen. Op energiesubsidiewijzer.nl staat dit verder uitgelegd.

Overige financieringsmogelijkheden

Ook bestaat er sinds 2014 een zogenaamde Energiebespaarlening. Op de website energiebespaarlening.nl lees je er alles over.

Tip! Voor energieneutrale woning

Hoe minder energie je in huis verbruikt, hoe meer je bespaart. Simpel. Met deze tips maak je je woning energieneutraal.