Huis verkopen?

Huis verkopen?

Lees je goed in en vraag een expert om hulp op maat

Hypotheek meenemen

Kun je de huidige hypotheek meenemen als je een nieuw huis koopt? Dat is een vraag die bij je opkomt als je nu een hypotheek hebt met een lager rentepercentage en de rentevaste periode nog niet is afgelopen. Je hypotheek meenemen kan dan prettig zijn. Als je een hypotheek bij Obvion hebt, kan dat met de Obvion Meeneemregeling.

Hypotheek meenemen: hoe werkt het?

Met de Obvion Meeneemregeling sluit je opnieuw een hypotheek bij Obvion af. Hierbij neem je het oude rentepercentage en de rest van de rentevaste periode mee naar de nieuwe geldlening.

Bij het opnieuw afsluiten kijkt Obvion altijd naar de verhouding tussen de waarde van de nieuwe woning en het hypotheekbedrag. Hierdoor kan je rentepercentage wijzigen.

Meeneemregeling hypotheek: wat levert het op?

De meeneemregeling is vooral interessant als de rente van je huidige hypotheek lager is dan de rente die voor nieuwe hypotheken geldt. Hoe fijn is het dan als die lagere rente ook voor je nieuwe hypotheek geldt.

Of het meenemen van je hypotheek gunstig is, hangt af van jouw persoonlijke situatie. In ons overzicht 'jouw hypotheek veranderen' zie je dat je daarom altijd een onafhankelijke adviseur moet raadplegen.

Hypotheek meenemen bij verhuizing: de voorwaarden

Als je gebruik wilt maken van de Obvion meeneemregeling moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

Na het aflossen van je hypotheek, heb je drie maanden de tijd om je rentevoorwaarden mee te nemen.

Dat betekent dat de aanvraag voor je nieuwe hypotheek binnen deze termijn bij ons binnen moet zijn.

De nieuwe lening blijft automatisch dezelfde hypotheeksoort als je je hypotheek meeneemt. Een Obvion Basis Hypotheek blijft een Obvion Basis Hypotheek. Je kunt dus niet tegelijkertijd je hypotheek meenemen en je hypotheeksoort omzetten naar Compact Hypotheek.

Je kunt wel een andere hypotheekvorm kiezen voor de nieuwe lening. Bijvoorbeeld de huidige aflossingsvrije hypotheek omzetten naar een annuïteitenhypotheek. Hierdoor kan je rentepercentage wijzigen.

Heb je een (bank)spaarhypotheek? Dan kun je ervoor kiezen om de opgebouwde spaarwaarde te gebruiken om in een lagere tariefgroep terecht te komen. Hoe dat kan? Dat leggen we je op deze pagina uit.

Een nieuw huis kan duurder zijn dan het oude. Voor het verschil sluit je dan een nieuwe lening af. Op basis van de actuele hypotheekrente. Dus niet op basis van je oude rente. Je kunt voor de nieuwe lening kiezen uit alle rentevaste perioden van Obvion.

Bekijk de actuele rente

Je krijgt een voorbeeldofferte met ons rente aanbod. Deze rentetarieven blijven we voor jou hanteren, onder de voorwaarden zoals opgenomen in de voorbeeldofferte.

In de voorbeeldofferte vragen we stukken en informatie op. Na ontvangst beoordelen wij deze informatie en jouw kredietwaardigheid. Na een positieve beoordeling sturen wij je een bindend aanbod.

Verlengen geldigheidsduur
Je kunt de geldigheidsduur verlengen. Hoe lang en wat zijn de kosten?  Dat hangt af van de hypotheeksoort die je hebt.  In onze uitgebreide vergelijkingstabel zie je de mogelijkheden per hypotheeksoort naast elkaar.

Een nieuwe hypotheek afsluiten?

Je situatie of de marktomstandigheden kunnen ook aanleiding geven om een nieuwe hypotheek af te sluiten. Omdat je huidige hypotheek bijvoorbeeld een hoog rentepercentage heeft. Een hypotheek van Obvion kun je boetevrij aflossen als je je huis verkoopt. Bij andere geldverstrekkers betaal je hiervoor soms een boete.

Vraag advies

Je onafhankelijke adviseur kan je meer vertellen over de Obvion Meeneemregeling. En kan voor je uitrekenen of het meenemen van de hypotheek interessant voor je is.

Vind een adviseur

Vind een goede hypotheek adviseur bij jou in de buurt.