Afbeelding-hypotheekvormen-obvion

Je huis verkopen?

Dan komt er veel op je af. Mis deze tips niet!

Overbruggingskrediet

Een overbruggingskrediet kan helpen als je oude huis nog niet verkocht is, maar je de overwaarde nodig hebt om je nieuwe huis te financieren.

Wat is een overbruggingskrediet?

Een overbruggingskrediet is een tijdelijke hypotheek. Op deze manier kun je toch alvast je overwaarde gebruiken voordat je oude huis is verkocht. Zodra je oude huis dan is verkocht, betaal je het overbruggingskrediet in één keer vergoedingsvrij terug.

Ons overbruggingskrediet:

 • Bedraagt maximaal de overwaarde van je oude huis.
 • Overbrugt ook de eventueel opgebouwde gegarandeerde (bank)spaarwaarde.
 • Heeft geen extra afsluitkosten!

Het overbruggingskrediet | 6 belangrijke vragen

Het maximum bedrag bepalen we op basis van je overwaarde:

Waarde oude huis minus 2% verkoopkosten over de waarde van je oude woning, minus de hoogte van de bestaande hypotheek op de oude woning = overwaarde = maximaal overbruggingskrediet

 • De waarde van je oude huis is de verkoopsom excl. roerende zaken uit de verkoopovereenkomst (ook als de ontbindende voorwaarden nog niet zijn verstreken).
 • De actuele getaxeerde marktwaarde als je huis nog niet verkocht is.
 • We gaan altijd uit van 2% verkoopkosten, ook als de daadwerkelijke kosten lager zijn.

  Obvion stelt de volgende voorwaarden aan het overbruggingskrediet:

  • De maximale looptijd is 2 jaar.
  • Je kunt alleen een overbruggingskrediet aanvragen als je ook een hypotheek bij Obvion afsluit.
  • Je oude en nieuwe woning zijn onderpand voor het overbruggingskrediet.
  • Sluit je een overbruggingskrediet af als je oude huis nog niet verkocht is of als je huis is verkocht maar de ontbindende voorwaarden zijn nog niet verstreken? Dan gelden er extra voorwaarden. Je adviseur kan je hier meer over vertellen.

   Met een overbruggingskrediet heb je tijdelijk hogere woonlasten. Die van je nieuwe huis, je oude huis en (de rente over) het overbruggingskrediet. Dit blijft zo tot je oude huis is overgedragen aan de koper en je het overbruggingskrediet hebt terugbetaald.

   Wanneer je kunt aantonen dat je deze hogere lasten kunt dragen, kun je in aanmerking komen voor een overbruggingskrediet. Je adviseur kan je hier meer over vertellen.

   Bij een overbruggingskrediet betaal je tijdens de looptijd alleen rente (terugbetalen doe je op het einde, in één keer). Het rentetarief stellen wij elke maand opnieuw vast.

   Op de pagina rentetarief overbruggingskrediet lees je hoe de rente van het overbruggingskrediet is opgebouwd. De actuele hypotheekrente tarieven van Obvion vind je hier.

    Als je een overbruggingskrediet aanvraagt en je oude huis is nog niet verkocht, dan maak je nog kosten voor een gevalideerd taxatierapport. Dit moet je laten opmaken om de marktwaarde van je huis te bepalen.

    Tijdens de looptijd van het overbruggingskrediet betaal je alleen de rente (terugbetalen doe je op het einde, in één keer).

    Is de verkoopopbrengst van je oude huis lager dan je had verwacht? Dan ontvang je misschien niet genoeg geld om het overbruggingskrediet terug te betalen. Of misschien ontvang je juist meer geld dan je verwacht had. In beide gevallen kan dit financiële en fiscale gevolgen hebben.

    Je adviseur kan je hierbij helpen.

      Ja, ik wil een overbruggingskrediet

      Fijn dat enthousiasme! Om het overbruggingskrediet te regelen, verwijzen we graag door naar een onafhankelijke adviseur. Hij kan je niet alleen nóg meer vertellen erover, maar checkt ook of het voor jou wel de meest geschikte oplossing is.

      Zoek adviseur