Een solide hypotheek?

Een solide hypotheek?

Met een scherp tarief, geen fratsen en veel mogelijkheden

Overbruggingskrediet

Een overbruggingskrediet kan helpen als je oude huis nog niet verkocht is, maar je de overwaarde nodig hebt om je nieuwe huis te financieren.

Wat is een overbruggingskrediet?

Een overbruggingskrediet is een tijdelijke, aflossingsvrije hypotheek. Op deze manier kun je toch alvast je overwaarde gebruiken voordat je oude huis is verkocht. Zodra je oude huis dan is verkocht, los je het krediet in één keer af. Zonder boete.

Ons overbruggingskrediet:

 • Bedraagt maximaal het verschil tussen 90% van de actuele getaxeerde marktwaarde en je schuldrest, als je huis nog niet is verkocht.
 • Overbrugt ook de eventueel opgebouwde gegarandeerde (bank)spaarwaarde.
 • Heeft geen extra afsluitkosten!

Het overbruggingskrediet | 6 belangrijke vragen

Het maximum kredietbedrag is afhankelijk van de verkoopfase van je oude woning:

 • Is je huis al verkocht, maar nog niet overgedragen dan is je maximale krediet het verschil tussen de verkoopprijs en de schuldrest* van je bestaande hypotheek.
 • Is je huis nog niet verkocht, dan is je maximale krediet het verschil tussen 90% van de actuele getaxeerde marktwaarde en de schuldrest* van je bestaande hypotheek.

*Met schuldrest bedoelen we de schuldrest van je hypotheek minus de eventueel opgebouwde gegarandeerde (bank)spaarwaarde.

  Obvion stelt de volgende voorwaarden aan het overbruggingskrediet:

  • de maximale looptijd is 2 jaar
  • je kunt alleen een overbruggingskrediet aanvragen als je ook een hypotheek bij Obvion afsluit
  • je oude en nieuwe woning zijn onderpand voor het krediet
  • sluit je een overbruggingskrediet af als je oude huis nog niet verkocht is, dan moet je kunnen aantonen dat je voldoende spaargeld hebt om 12 maanden de werkelijke lasten van de nieuwe en de oude woning en het overbruggingskrediet te betalen. Of je moet voldoende ruimte hebben binnen de maximale toegestane woonlast. Je adviseur kan je hier meer over vertellen.

  Is de verkoopopbrengst van je oude huis anders dan je had verwacht? Dan ontvang je misschien niet genoeg geld om het krediet af te lossen en ontstaat er een restschuld. Of misschien ontvang je juist meer geld dan je verwacht had. In beide gevallen kan dit financiële en fiscale gevolgen kan hebben.
  Tip! Een adviseur kan jou hierbij helpen.

  Bij een overbruggingskrediet betaal je tijdens de looptijd alleen rente (aflossen doe je op het einde, in één keer). Het rentetarief stellen wij elke maand opnieuw vast. Op de pagina rentetarief lees je hoe de rente van het overbruggingskrediet is opgebouwd. De actuele hypotheekrente tarieven van Obvion vind je hier.

  Als je een overbruggingskrediet afsluit en je oude huis is nog niet verkocht, dan maak je bij aanvang nog kosten voor een NWWI- taxatierapport. Dit moet je laten opmaken om de marktwaarde van je huis te bepalen. Tijdens de looptijd betaal je alleen de rente, zoals hierboven beschreven.

  Met een overbruggingskrediet heb je tijdelijk hogere woonlasten. Die van je nieuwe huis, je oude huis en (de rente over) het overbruggingskrediet. Dit blijft zo tot je oude huis is verkocht en je het krediet hebt afgelost. Wanneer je kunt aantonen dat je deze hogere lasten kunt dragen, kun je in aanmerking komen voor een overbruggingskrediet.

  Ja, ik wil een overbruggingskrediet

  Fijn dat enthousiasme! Om het overbruggingskrediet te regelen, verwijzen we graag door naar een onafhankelijke adviseur. Hij kan je niet alleen nóg meer vertellen erover, maar checkt ook of het voor jou wel de meest geschikte oplossing is.

  Zoek adviseur