Huis verkopen?

Huis verkopen?

Lees je goed in en vraag een expert om hulp op maat

Overbruggingskrediet

Een overbruggingskrediet kan uitkomst bieden wanneer je oude huis nog niet is verkocht, maar je de overwaarde ervan nodig hebt om je nieuwe huis te kunnen betalen. Ontdek hieronder wat een overbruggingskrediet precies is, hoe het werkt en of het bij jouw wensen past.

Wat is een overbruggingskrediet?

Een overbruggingskrediet is een tijdelijke, aflossingsvrije hypotheek. Op deze manier kun je toch alvast je overwaarde gebruiken zonder dat je oude huis is verkocht. Zodra je de beschikking hebt over de overwaarde, los je het krediet in één keer af. Zonder boete. Valt de verkoopopbrengst van je oude huis tegen? Dan ontvang je misschien niet genoeg geld om het krediet helemaal af te lossen. Je hebt dan een restschuld die je uit eigen middelen moet aflossen.

Hoera: een 8,1!

Yes! Ons overbruggingskrediet scoort maar liefst een 8,1 in de test (in Geldgids 8) van de Consumentenbond.

Check die test

Voor wie is het overbruggingskrediet?

Het overbruggingskrediet van Obvion kan een oplossing voor je zijn als je een nieuwe woning wilt kopen maar je oude huis nog niet hebt verkocht en je overwaarde op je oude woning verwacht. Je adviseur kan je hier meer over vertellen.

Hoe werkt het?

Met een overbruggingskrediet heb je tijdelijk hogere woonlasten. Die van je nieuwe huis, je oude huis en (de rente over) het overbruggingskrediet. Dit blijft zo tot je oude huis is verkocht en je het krediet hebt afgelost. Wanneer je kunt aantonen dat je deze hogere lasten kunt dragen, kun je in aanmerking komen voor een overbruggingskrediet.

Geen afsluitkosten!

Wist je dat je bij ons geen extra afsluitkosten hoeft te betalen voor een overbruggingskrediet!

Hoe hoog is het krediet?

Het maximum kredietbedrag is afhankelijk van de verkoopfase van je oude woning:

  • Is je huis al verkocht, maar nog niet overgedragen dan is je maximale krediet het verschil tussen de verkoopprijs en de schuldrest van je bestaande hypotheek.
    • Is je huis nog niet verkocht, dan is je maximale krediet het verschil tussen de actuele getaxeerde marktwaarde en de schuldrest van je bestaande hypotheek.

Welke voorwaarden gelden er?

Obvion stelt de volgende voorwaarden aan het overbruggingskrediet:

  • de maximale looptijd is 2 jaar
  • je kunt alleen een overbruggingskrediet aanvragen als je ook een hypotheek bij Obvion afsluit
  • je oude en nieuwe woning zijn onderpand voor het krediet
  • sluit je een overbruggingskrediet af als je oude huis nog niet verkocht is, dan moet je kunnen aantonen dat je voldoende spaargeld hebt om 6 maanden de werkelijke lasten van de oude woning en het overbruggingskrediet te betalen. Of je moet voldoende ruimte hebben binnen de maximale toegestane woonlast. Je adviseur kan je hier meer over vertellen.
Afbeelding-Intro-test-je-kennis

Als je een volgend huis gaat kopen, dan wil je vast meer weten dan alleen iets over het overbruggingskrediet. Kun je je huidige hypotheek bijvoorbeeld meenemen? Met onze kennistest weet je binnen 5 vragen hoe het zit met je hypothekenkennis. Doe mee!

Test je kennis

Rente overbruggingskrediet

Bij een overbruggingskrediet betaal je tijdens de looptijd alleen rente. Het rentetarief stellen wij elke maand opnieuw vast. Op de pagina rentetarief lees je hoe de rente van het overbruggingskrediet is opgebouwd. De actuele hypotheekrente tarieven van Obvion vind je hier.

Overige kosten overbruggingskrediet

Een overbruggingskrediet los je in één keer boetevrij af. Tijdens de looptijd betaal je alleen de rente, zoals hierboven beschreven. Als je een overbruggingskrediet afsluit en je oude huis is nog niet verkocht, dan maak je bij aanvang nog kosten voor een NWWI- taxatierapport. Dit moet je laten opmaken om de marktwaarde van je huis te bepalen.

Hoe regel ik een overbruggingskrediet?

Obvion vindt dat er maar één goed advies bestaat en dat is een onafhankelijk hypotheekadvies. We verwijzen je daarom graag door naar een onafhankelijke adviseur. Hij kan je meer vertellen over het overbruggingskrediet en adviseren of dat een geschikte oplossing voor jou is.

Regel een adviseur