Flexwerker?

Flexwerker?

Ook met een tijdelijk contract een hypotheek op zak

Arbeidsmarktscan

Met de Arbeidsmarktscan kun je als flexwerker in aanmerking komen voor een hypotheek. We zitten nu in een vervolgpilot met NHG. Iets voor jou?

Wat is de Arbeidsmarktscan?

De Arbeidsmarktscan is een tool die jouw huidige kansen op de arbeidsmarkt berekent voor de komende 5 jaar. Die kans worden uitgedrukt in een cijfer/ score tussen 0 en 99. De score geeft inzicht in hoeveel maanden iemand met jouw profiel naar een baan zal moeten zoeken als die nu werkloos wordt. Je hoort hoe je jouw kansen kunt vergroten. Bijvoorbeeld door meer flexibiliteit in de vorm van een langere reistijd of het aantal uren/dagen per week. Ook krijg je advies hoe je het beste naar een baan kunt zoeken, als dat nodig is.

Wie kan een Arbeidsmarktscan aanvragen?

Je kunt een Arbeidsmarktscan aanvragen als je flexwerker bent. Je moet wel minimaal 12 maanden hebben gewerkt in de afgelopen 14 maanden.

Hypotheek aanvragen met Arbeidsmarktscan

Met de Arbeidsmarktscan (score 70 -99) kom je als flexwerker eerder in aanmerking voor een hypotheek. Of je echt een hypotheek kunt afsluiten, is ook nog afhankelijk van andere zaken zoals je inkomen en de waarde van je woning. Je huidige inkomen of, indien dat lager is, jouw verdiencapaciteit die op de Arbeidsmarktscan wordt vermeld, telt dan mee alsof je een vast dienstverband hebt. Je hypotheekadviseur kan je exact uitleggen wat voor joú de mogelijkheden zijn.

Verschil Perspectiefverklaring en de Arbeidsmarktscan

Perspectiefverklaring

  • De Perspectiefverklaring is een manier om inzicht te krijgen in het toekomstperspectief van jouw arbeidskansen.
  • Een persoonlijk gesprek is onderdeel van de beoordeling.

Arbeidsmarktscan

  • De Arbeidsmarktscan is een tool die jouw kansen op de arbeidsmarkt berekent op basis van een door jou ingevulde vragenlijst, je opleiding en werkervaring.
  • Een score tussen 70-99 weegt mee in de beoordeling van je hypotheekaanvraag.
  • De Arbeidsmarktscan is nog in de vervolgpilot fase met NHG.