Flexwerker?

Flexwerker?

Ook met een tijdelijk contract een hypotheek op zak

Tijdelijk contract en hypotheek

Je hebt een tijdelijk contract en bent nieuwsgierig naar de mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten. Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres.

Wat verstaan we onder een tijdelijk contract?

Je hebt een tijdelijk of flexibel contract als je uitzend- of seizoenswerk doet of als je een nulurencontract of oproepcontract hebt. 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen met een tijdelijk contract?

De hoogte van je inkomen bepaalt mee hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Het soort dienstverband speelt daarbij een belangrijke rol.

Klik hieronder op jouw situatie en ontdek hoe wij je maximale lening bepalen. 

Liever meteen zelf aan de slag met rekenen?

Gebruik onze rekentool

Kies en klik

Kies jouw situatie en klik voor meer informatie:

Wij bepalen dan de hoogte aan de hand van het gemiddelde inkomen van de voorgaande drie kalenderjaren. Is je inkomen in het laatste kalenderjaar lager dan het gemiddelde? Dan gaan we uit van het lagere bedrag.

Werk je pas twee jaar zonder vast contract? Dan accepteren we voor het 3e kalenderjaar een prognose van je inkomen door je werkgever. We berekenen dan eerst het gemiddelde van je inkomen over de afgelopen 2 kalenderjaren en de prognose van je inkomen. Dat zetten we af tegen je huidige inkomen. Het laagste geldt.

Er zijn 2 soorten intentieverklaringen, voor bepaalde of voor onbepaalde tijd.

Intentieverklaring voor onbepaalde tijd

Wij bepalen dan de hoogte aan de hand van je huidige inkomen. In de intentieverklaring moet staan dat je eerst volgende contract een vast arbeidscontract is.

Intentieverklaring voor bepaalde tijd

Alleen voor hypotheken zonder NHG berekenen we dan het gemiddelde toetsinkomen op basis van jouw inkomen van de afgelopen twee kalenderjaren en het huidig inkomen dat op de werkgeversverklaring staat.

Er zijn een aantal voorwaarden aan verbonden zoals:

  • op de werkgeversverklaring (conform model van NHG) is “ja, voor bepaalde tijd” ingevuld en;
  • de proeftijd van het huidige dienstverband is verstreken;
  • het voortgezette of vernieuwde dienstverband duurt minimaal 12 maanden en;
  • het inkomen na de vernieuwing of voortzetting blijft minimaal gelijk en;
  • het gemiddelde toetsinkomen is maximaal het huidige inkomen.

Je adviseur kan je er meer over vertellen

Voor uitzendkrachten hebben wij de perspectiefverklaring. Dit betekent dat naast je huidige inkomen ook jouw arbeidsperspectief meeweegt bij het verstrekken van een hypotheek. Je huidige inkomen telt mee alsof je een vast dienstverband hebt.

Ontdek of de perspectiefverklaring ook jou kan helpen

De arbeidsmarktscan is een tool die jouw kansen op de arbeidsmarkt berekent voor de komende 5 jaar. Die kansen worden uitgedrukt in een cijfer tussen 0 en 100. Zit je score tussen de 70 en 100? Dan kun je deze scan gebruiken bij je hypotheekaanvraag.

Bekijk de voorwaarden van de arbeidsmarktscan

Afbeelding-zoek-adviseur

Advies nodig?

Als flexwerker ben je soms minder zeker van inkomen. Je wilt misschien een hypotheek die ruimte laat voor onzekerheden. Een adviseur helpt je met raad en daad.

Zoek een adviseur in de buurt

Wie gingen je voor?

Sytze

'Met mijn flexibel contract toch een hypotheek op zak’

Afbeelding-Sytze-flexwerker

'Ik heb een leuke baan, een goed CV en positieve vooruitzichten: dat zou toch ook moeten meewegen?' Helaas bleek niets minder waar. Totdat hij hoorde over de perspectiefverklaring.

Lees Sytze's verhaal

Daniëlle

'Koopcontract tekenen door kansberekening'

'Ik was de eerste die met de Arbeidsmarktscan een hypotheek afsloot. Dat maakte het wel een beetje spannend hoor. Nieuw voor mij, maar voor de adviseur en Obvion ook'.

Lees Daniëlle's verhaal