Afbeelding-onze-hypotheken

Hypotheek kiezen

Lees je goed in en vraag een onafhankelijk adviseur om hulp

Basis Hypotheek

Onze Basis Hypotheek is een complete hypotheek met flexibiliteit tijdens het afsluiten. Lees welke extra's erbij horen en bekijk of die bij jou passen.

Wat is de Basis Hypotheek?

De Basis Hypotheek is flexibeler dan de Compact Hypotheek maar minder uitgebreid dan de Obvion Hypotheek. We bieden je graag zekerheid, kwaliteit, goede productvoorwaarden én een aantal extra’s:

Extra's

Tijdens de offerte periode

  • De optie om de geldigheid van het rente aanbod in voorbeeldofferte te verlengen. Van standaard 4 tot maximaal 8 maanden.
  • Optie om overbruggingskrediet te gebruiken als je oude huis nog niet is verkocht maar je de overwaarde wel al nodig hebt.
  • Wij bieden een bankgarantie aan die inhoudt dat wij garant staan voor de waarborgsom-betaling als de koop niet doorgaat.

Extra's

Tijdens de looptijd van de hypotheek

Wanneer kies je de Basis Hypotheek?

De Basis Hypotheek van Obvion kan een goede keuze zijn als je meer tijd nodig hebt om de koop van je nieuwe huis te regelen. Bijvoorbeeld omdat je:

  • het koopcontract van de nieuwe woning nog niet hebt getekend
  • een nieuwbouwwoning hebt maar de passeerdatum van de hypotheekakte nog onduidelijk is

Wil je meer vrijheid als het gaat om rentetarieven? Dan kan de Obvion Hypotheek interessant zijn. In de uitgebreide vergelijkingstabel zie je één opslag de verschillen tussen onze drie hypotheeksoorten.

Hoe sluit ik de Basis Hypotheek af?

Bij het afsluiten van een hypotheek komt veel kijken. Jouw keuze heeft financiële en fiscale gevolgen voor nu én later. Schakel daarom een onafhankelijke hypotheekadviseur in.

Zoek een adviseur in de buurt

Het rentetarief van de Basis Hypotheek is afhankelijk van de aflosvorm, de tariefgroep en de rentevaste periode die je kiest. Selecteer jouw voorkeur en het bijbehorende tarief verschijnt.

Bekijk rentetarieven

  • Een Basis Hypotheek sluit je af via een onafhankelijke hypotheekadviseur. Een adviseur werkt op basis van een uurtarief, een vast bedrag of een abonnement als je kiest voor periodiek onderhoud van je financiële situatie.
  •  Deze zijn onder meer afhankelijk van de vorm die je kiest om je hypotheek terug te betalen. Op hypotheekvormen vergelijken zie je alle aflosvormen op een rij. Ook de rentevorm (vast of variabel) is van invloed op je maandlasten.
  •  Je kunt de Basis Hypotheek aanvragen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Met NHG krijg je bij Obvion een lagere rente.
  •  Als je een huis koopt, krijg je te maken met allerlei kosten. Eenmalige kosten zijn onder meer notaris- en taxatiekosten. Maandelijkse kosten zijn bijvoorbeeld je woonhuisverzekering, inboederlverzekering en eventuele overlijdensrisicoverzekering.
  •  Het rente aanbod in de voorbeeldofferte van de Basis Hypotheek is 4 maanden geldig. Je kunt de geldigheid van dit bindend aanbod met maximaal 4 maanden verlengen. Annuleren binnen de eerste 4 maanden is kosteloos. Alleen bij annulering van een verlengd getekend bindend aanbod betaal je € 500 annuleringskosten. Deze kosten incasseren wij van je bankrekening.

Meer weten? Bekijk ook eens de veelgestelde vragen over de Basis Hypotheek