Afbeelding-onze-hypotheken

Hypotheek kiezen

Lees je goed in en vraag een onafhankelijk adviseur om hulp

Veelgestelde vragen Compact Hypotheek

Hier vind je een overzicht van enkele vragen en antwoorden over de Compact Hypotheek.

Je kunt je Compact Hypotheek omzetten naar een Woon Hypotheek. Hierdoor profiteer je mogelijk van een lagere rente.

Lees meer over de voorwaarden bij het omzetten naar Woon Hypotheek

Als je nog geen hypotheek bij ons hebt, dan kun je vanaf 6 september 2019 alleen nog kiezen voor de Woon Hypotheek.

Verhogingen, meeneemregelingen, doorgeefregelingen, omzettingen, vernieuwen/ verlengen aan het einde van de economische looptijd en wijziging tenaamstelling blijven mogelijk in de Compact Hypotheek.

Obvion is duidelijk wat betreft de rente voor de Compact Hypotheek: rente in voorbeeldofferte = passeerrente. Dus het rentepercentage dat in je voorbeeldofferte staat, krijg je ook op het moment dat je de hypotheekakte bij de notaris tekent.

De rente in voorbeeldofferte is het laagste tarief van 2 meetmomenten:

  • rente op aanvraagdatum
  • rente op datum voorbeeldofferte

We gaan uit van de datum waarop de voorbeeldofferte met ons renteaanbod is uitgebracht. De getekende voorbeeldofferte is geldig tot drie maanden na die datum. Dat betekent dat je tot drie maanden na de dagtekening van de voorbeeldofferte de tijd hebt om de akte bij de notaris te laten passeren.

Je kunt de geldigheid van het bindend aanbod met maximaal drie maanden verlengen. De verlengingskosten per verlengde maand bedragen 0,25% van het totale hypotheekbedrag. Je betaalt voor het aantal dagen dat je verlengt. Deze kosten incasseren wij van je bankrekening.

Bij annulering van een getekend bindend aanbod betaal je € 500 annuleringskosten. Deze kosten incasseren wij van je bankrekening.

Wanneer je de (vrijblijvende) voorbeeldofferte ontvangt:

  • heb je twee weken de tijd om deze te ondertekenen en terug te sturen aan Obvion.
  • heb je zes weken de tijd om de daarin gevraagde informatie en stukken op te sturen.

Wij beoordelen vervolgens de ontvangen informatie en jouw kredietwaardigheid. Bij een positieve beoordeling ontvang je een bindend aanbod. Het bindend aanbod is geldig tot drie maanden na datum uitbrengen van de voorbeeldofferte. Let op: het bindend aanbod moet je binnen twee weken getekend retour sturen, anders vervalt dit aanbod.

Je kunt de geldigheid van het bindend aanbod voor een Compact Hypotheek verlengen met maximaal drie maanden. Een verlenging kun je aanvragen tijdens de tekentermijn van het bindend aanbod. Wel moet Obvion ook het bindend aanbod getekend retour ontvangen.

Bij vragen hierover kun je bij je adviseur terecht.

De verlengingskosten per verlengde maand bedragen 0,25% van het totale hypotheekbedrag. Je betaalt voor het aantal dagen dat je verlengt. Deze kosten incasseren wij van je bankrekening.

Als je het getekende en verlengde bindend aanbod afwijst, betaal je hiervoor annuleringskosten én verlengingskosten. De annuleringskosten zijn € 500. Deze kosten incasseren wij van je bankrekening.

Je bent annuleringskosten verschuldigd als je een getekend bindend aanbod afwijst.

De annuleringskosten zijn € 500. Deze kosten incasseren wij van je bankrekening.

Obvion maakt geen verschil tussen nieuwe en bestaande klanten. Je krijgt hetzelfde rentetarief als nieuwe klanten met een soortgelijke hypotheek.

Nee. Als je huis is verkocht, berekent Obvion géén boete voor het vervroegd aflossen van de hypotheek. Ook niet als de rentevaste periode nog niet is afgelopen.