Afbeelding-onze-hypotheken

Hypotheek kiezen

Lees je goed in en vraag een onafhankelijk adviseur om hulp

Compact Hypotheek

De Compact Hypotheek is de meest voordelige hypotheek van Obvion. Lees welke extra's erbij horen en wanneer je een Compact Hypotheek kiest.

Wat is de Compact Hypotheek?

De Compact Hypotheek is de meest voordelige en minst uitgebreide hypotheeksoort van Obvion. We bieden je graag zekerheid, kwaliteit, goede productvoorwaarden én standaard een aantal extra’s:

Extra's

Tijdens de offerte periode

 • Mogelijkheid gebruik te maken van een overbruggingskrediet als je oude huis nog niet is verkocht maar je de overwaarde wel al nodig hebt.
 • Bankgarantie: Obvion staat dan garant voor de betaling van de waarborgsom wanneer de koop onverhoopt toch niet door kan gaan.

Extra's

Tijdens de looptijd van de hypotheek

Wanneer kies je de Compact Hypotheek?

De Compact Hypotheek kan een goede keuze zijn als je weinig flexibiliteit nodig hebt. Bv als:

 • het koopcontract voor de nieuwe woning is getekend en je de hypotheekstukken snel kunt aanleveren
 • je verwacht dat je hypotheekakte binnen 3 maanden passeert bij de notaris
 • je al ergens anders een hypotheek hebt en wilt overstappen naar Obvion

Is de koop van je huis nog niet rond of zit je nog in de bouwfase? Bekijk dan eens onze Basis Hypotheek of Obvion Hypotheek. In de uitgebreide vergelijkingstabel zie je alle drie de hypotheken naast elkaar.

Hoe regel je de Compact Hypotheek?

Bij ons kun je alleen via een onafhankelijke adviseur een hypotheek afsluiten. Dit doen we bewust, omdat wij geloven dat dit het beste voor jou is. Zo kijkt de adviseur naar je de financiële situatie van nu én morgen.
Zoek adviseur in jouw buurt

  Het rentetarief is naast het product dat je kiest ook afhankelijk van de aflosvorm, de tariefgroep en de rentevaste periode.

  Benieuwd naar onze rentetarieven?

  In onderstaand overzicht vind je de actuele tarieven voor de annuïtaire en lineaire aflosvorm van onze Compact Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie van de 5 meest gekozen rentevaste periodes.

  0,85% 1,01% 1,10% 1,43% 1,58%
  1 jaar 5 jaar 10 jaar 15 jaar 20 jaar

  Bekijk al onze rentetarieven

  Benieuwd naar een algemeen rekenvoorbeeld van een hypotheek? Hieronder een fictief voorbeeld van een annuïteitenhypotheek van €200.000 gebaseerd op de Compact Hypotheek. Als zekerheid voor Obvion vestig je een hypotheek op jouw woning.

  Daarnaast is een opstalverzekering nodig en in sommige gevallen ook een overlijdensrisicoverzekering.

  Totaal kredietbedrag Duur van de kredietovereenkomst Nominale rente NHG Jaarlijks Kosten Percentages (JKP) Termijnbedrag per maand Totaalbedrag
  €200.000 30 jaar/360 maanden 1,88% 2,0% €727 €264.526

  • Een Compact Hypotheek sluit je af via een onafhankelijke hypotheekadviseur. Een adviseur werkt op basis van een uurtarief, een vast bedrag of een abonnement als je kiest voor periodiek onderhoud van je financiële situatie.
  • Deze zijn onder meer afhankelijk van de vorm die je kiest om je hypotheek terug te betalen. Op hypotheekvormen vergelijken zie je alle aflosvormen op een rij. Ook de rentevorm (vast of variabel) is van invloed op je maandlasten.
  • Je kunt een Obvion Compact Hypotheek aanvragen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Met NHG krijg je bij Obvion een lagere rente.
  • Als je een huis koopt, krijg je te maken met allerlei kosten. Eenmalige kosten zijn onder meer notaris- en taxatiekosten. Maandelijkse kosten zijn bijvoorbeeld je woonhuisverzekering, inboedelverzekering en eventuele overlijdensrisicoverzekering.
  • Het rente aanbod in de voorbeeldofferte van de Compact Hypotheek is 3 maanden geldig. Je kunt de geldigheid van het bindend aanbod met maximaal 3 maanden verlengen. De verlengingskosten per verlengde maand bedragen 0,25% van het totale hypotheekbedrag. Je betaalt voor het aantal dagen dat je verlengt. Deze kosten incasseren wij van je bankrekening.
   • Als je na ondertekening van het bindend aanbod de geldlening toch niet afneemt, betaal je € 500 annuleringskosten. Deze kosten incasseren wij van je bankrekening.

  Meer weten? Bekijk ook eens de veelgestelde vragen over de Compact Hypotheek.