Afbeelding-onze-hypotheken

Hypotheek kiezen

Lees je goed in en vraag een onafhankelijk adviseur om hulp

Veelgestelde vragen Obvion Hypotheek

Je vindt hier enkele vragen en antwoorden over de Obvion Hypotheek.

Bij een Obvion Hypotheek geldt een zogenaamde dalrente. Je krijgt de laagste rente uit de periode tussen de datum uitbrengen van de voorbeeldofferte en het tekenen van de hypotheekakte. Voorwaarde is wel dat je het bindend aanbod accepteert.

Voorbeeld dalrente: Je krijgt van Obvion een voorbeeldofferte met rente aanbod voor 2,5%. Vervolgens wordt een bindend aanbod uitgebracht. Tussentijds wordt de rente verlaagd naar 2,2%. Wanneer je de hypotheekakte gaat tekenen bij de notaris, blijkt dat de rente weer is gestegen naar 2,5%. Met de dalrente van de Obvion Hypotheek krijg je de laagste rente uit de periode tussen de datum uitbrengen van de voorbeeldofferte en de datum van passeren bij de notaris. In dit geval dus 2,2%.

We gaan uit van de datum waarop de voorbeeldofferte met ons renteaanbod is uitgebracht. De getekende voorbeeldofferte is geldig tot vier maanden na die datum. Dat betekent dat je tot vier maanden na de dagtekening van de voorbeeldofferte de tijd hebt om de akte bij de notaris te laten passeren.

Wanneer je de (vrijblijvende) voorbeeldofferte ontvangt:

  • heb je drie weken de tijd om deze te ondertekenen en terug te sturen aan Obvion.
  • heb je zes weken de tijd om de daarin gevraagde informatie en stukken op te sturen.

Wij beoordelen vervolgens de ontvangen informatie en jouw kredietwaardigheid. Bij een positieve beoordeling ontvang je een bindend aanbod. Het bindend aanbod is geldig tot vier maanden na datum uitbrengen van de voorbeeldofferte.

Let op: het bindend aanbod moet je binnen twee weken getekend retour sturen, anders vervalt dit aanbod.

Koop je een woning en is de geldigheid van vier maanden niet lang genoeg? Dan kun je de geldigheid van het bindend aanbod met maximaal 8 maanden verlengen. Je kunt een verlenging aanvragen tijdens de tekentermijn van het bindend aanbod. Wel moet Obvion ook het bindend aanbod getekend retour ontvangen. Bij vragen hierover kun je bij je adviseur terecht.

Het verlengen van de geldigheid is kosteloos. Als je het verlengde bindend aanbod afwijst, betaal je hiervoor annuleringskosten. De annuleringskosten zijn € 500. Deze kosten incasseren wij van je bankrekening.

Meer weten over deze hypotheek? Bekijk de Obvion Hypotheek pagina voor meer informatie.

Je bent alleen annuleringskosten verschuldigd als je een getekend bindend aanbod hebt verlengd en het daarna afwijst.

De annuleringskosten zijn € 500. Deze kosten incasseren wij van je bankrekening.

Obvion accepteert alle levensverzekeringen van in Nederland gevestigde verzekeringsmaatschappijen die door De Nederlandsche Bank zijn toegelaten.

De kans is dus groot dat je je lopende levensverzekering kunt meenemen naar je nieuwe hypotheek bij Obvion. Zo kun je gebruik blijven maken van de huidige premie en behoud je ook je huidige fiscale situatie.

Let op Een Levenhypotheek kun je alleen kiezen als je de lopende levenhypotheek wilt oversluiten naar Obvion. Voorwaarde is dat je levensverzekering overgezet kan worden.

Dit heeft te maken met de hypotheekregels 2013. Lees meer over het overgangsrecht op de pagina veranderingen in hypotheekregels.

Obvion maakt geen verschil tussen nieuwe en bestaande klanten. Je krijgt hetzelfde rentetarief als nieuwe klanten met een soortgelijke hypotheek.

Nee. Als je huis is verkocht, berekent Obvion géén boete voor het vervroegd aflossen van de hypotheek. Ook niet als de rentevaste periode nog niet is afgelopen.

Dan kan het overbruggingskrediet van Obvion een oplossing zijn. Hiermee leen je tijdelijk het bedrag dat je tekort komt om je nieuwe woning te betalen. Je kunt alleen een overbruggingskrediet aanvragen als je ook een hypotheek bij Obvion afsluit.

Je hebt per maand wel hogere woonlasten. Die van je nieuwe woning, je oude woning en het overbruggingskrediet. Dit duurt totdat je het overbruggingskrediet hebt afgelost.

Meer informatie over het overbruggingskrediet vind je in de ‘Leeswijzer Overbruggingskrediet’. Je adviseur kan je ook meer vertellen over het overbruggingskrediet.