Afbeelding-onze-hypotheken

Hypotheek kiezen

Lees je goed in en vraag een onafhankelijk adviseur om hulp

Veelgestelde vragen over hypotheek en energiebesparing

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen rondom hypotheek en energiebesparing.

Nee, de besparing op de energierekening hoeft niet minimaal gelijk te zijn aan de extra lasten.

Op basis van het Nibud advies acht de overheid een verhoging van de extra financieringslast tot een bedrag van € 8.000 verantwoord en uitvoerbaar.

Je hebt al eerder energiebesparende maatregelen getroffen in je woning. Dan kun je deze achteraf nog financieren via je hypotheek. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden:

  • Je moet kunnen aantonen dat er energiebesparende maatregelen zijn gedaan. Met een specificatie van het bedrijf dat de aanpassingen heeft gedaan. Of met een energielabel van een gecertificeerd energielabel adviseur. Deze documenten mogen maximaal een half jaar oud zijn.
  • Je woning moet voldoende waarde hebben om de hypotheek te kunnen verhogen.
  • Wij kijken ook of je inkomen hoog genoeg is om de hogere hypotheeklast te kunnen betalen.

Ga naar je onafhankelijke adviseur om je mogelijkheden te bespreken.

De geplande energiebesparende voorzieningen zijn goedkoper. Of je hebt deze slechts gedeeltelijk uitgevoerd. En er blijft nog een bedrag over op de bouwrekening van Obvion. Dit bedrag kun je niet gebruiken voor andere verbouwingen en moet je dan extra aflossen op je hypotheek.

Kies je ervoor de energiebesparende maatregelen uiteindelijk toch niet door te voeren? Ook dan verwerken wij het bedrag op de bouwrekening als extra aflossing op je hypotheek.

Uitgangspunt is dat iedere eigenwoningbezitter een lening bij het Energiebespaarfonds kan afsluiten. Hiervoor hoef je geen klant van Obvion of Rabobank te zijn.

Nee. Het Nationale Energiebespaarfonds is een initiatief van de overheid. Er zijn verschillende subsidies en speciale financieringsmogelijkheden op energiebesparende voorzieningen.

Deze staan los van de mogelijkheid om energiebesparende voorzieningen bij Obvion in de hypotheek mee te financieren.