Hypotheekrente

Hypotheekrente

Kies een hypotheekrente die bij jouw situatie past

Rente verlagen

Rente verlagen bij je huidige hypotheek van Obvion (en hierdoor ook lagere bruto maandlasten)? Dat kan! Hoe je dat doet, lees je hier!

Hoe kan ik mijn hypotheekrente verlagen?

Je wil lagere maandlasten door jouw hypotheekrente aan te passen aan de lagere actuele marktrente. Omdat die lager is dan de hypotheekrente die je betaalt voor je huidige rentevaste periode. Bij Obvion kun je tussentijds overstappen naar een nieuwe rentevaste periode met het lagere actuele rentetarief. Obvion kan een vergoeding vragen voor het renteverlies. Je betaalt ook € 150 administratiekosten.

Meer weten over lagere maandlasten door tussentijds rente aanpassen

Is je woning in waarde gestegen? En heb je een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan kan jouw hypotheek door de waardestijging in een lagere tariefgroep terecht komen. Omdat de tariefgroep onder andere afhankelijk is van de verhouding tussen de hypotheekschuld en de marktwaarde* van je woning. Door een lagere tariefgroep daalt de rente en gaat je bruto maandlast omlaag.

*Heb je al een hypotheek bij Obvion en is je rentevaste periode ingegaan voor 24 april 2017? Dan geldt voor dat leningdeel de verhouding tussen de hypotheekschuld en de executiewaarde van je woning.

Lees hoe je de stijging woningwaarde kunt aantonen

Heb je een Compact, Basis of Obvion Hypotheek? En wil je graag je rente verlagen? Dat kan. Je zet dan je hypotheek om naar een Obvion Woon Hypotheek. Je kunt dit eenvoudig regelen zonder een bezoekje aan de notaris.
Mogelijk betaal je Obvion een vergoeding (boete) én € 150 administratiekosten voor het omzetten van je hypotheek.

Lees alles over het wijzigen van je hypotheek

Door extra terugbetalen daalt je hypotheekschuld. Heb je een hypotheek zonder NHG? Dan kun je hierdoor in een lagere tariefgroep terecht komen waardoor je rente automatisch daalt.

Naar extra terugbetalen

Heb je een (bank)spaarhypotheek zonder NHG? Dan kun je ervoor kiezen om de opgebouwde spaarwaarde te gebruiken om in een lagere tariefgroep terecht te komen. En dan gaat je maandelijkse rentebedrag omlaag. Maar omdat hypotheekrente en spaarrente aan elkaar zijn gekoppeld, gaat de inleg voor de bankspaarrekening / de premie van de spaarhypotheekverzekering omhoog.

Klik door voor alle informatie over het salderen van de spaarwaarde: de voor- en nadelen en hoe je dit regelt.

Lees meer over het salderen van je spaarwaarde

Goed om te weten:
Zorgt jouw adviseur er voor dat wij het aanvraagformulier uiterlijk vijf werkdagen voor het einde van de maand ontvangen? Dan activeren wij het salderen van de spaarwaarde per de eerste van de volgende
maand.

Met rentemiddeling profiteer je zonder boete mee van een lagere hypotheekrente. Obvion berekent het gewogen gemiddelde van je huidige en de nieuwe hypotheekrente. Ook kijken we naar de looptijd van de huidige en de nieuwe rentevaste periode.

Let op Rentemiddelen is alleen mogelijk bij de Obvion Hypotheek. En niet bij de Woon Hypotheek, Compact Hypotheek of Basis Hypotheek.

  Naar rentemiddelen

  Waarom bij Obvion blijven?

   Wat gebeurt er als je een verzoek voor rente verlagen hebt gedaan?

   • Wil je de hypotheek omzetten, rentemiddelen of de hypotheekrente tussentijds aanpassen? Als je aanvraag voldoet aan de voorwaarden, ontvang je een offerte met daarbij de dan geldende Algemene Voorwaarden. Als je de offerte accepteert, gaan deze voorwaarden gelden voor je gehele hypotheek.
   • Je betaalt ons € 150,- administratiekosten als je gebruik maakt van hypotheek omzetten, hypotheekrente tussentijds aanpassen en rente middelen.
   • Obvion kan een vergoeding vragen voor het renteverlies als je de hypotheekrente tussentijds aanpast door tijdens je rentevaste periode over te stappen naar een andere rentevaste periode.
   • Doordat je minder rente betaalt, gaat je fiscale renteaftrek ook omlaag.
   Tip

   Bij een (bank)spaarhypotheek zijn de hypotheekrente en de spaarrente aan elkaar gekoppeld. Een lagere hypotheekrente betekent dat je een lagere spaarrente ontvangt over het opgebouwde kapitaal. Hierdoor kan je maandelijkse inleg stijgen. Deze inleg is niet fiscaal aftrekbaar. Wel is onder voorwaarden hypotheekrenteaftrek  mogelijk. Neem de (fiscale) gevolgen voor je netto maandlasten mee in je afweging om de rente te verlagen.

   Afbeelding-zoek-adviseur

   Onafhankelijk advies bij hypotheekrente verlagen

   Wil je meer weten over jouw mogelijkheden? Een adviseur kan je vertellen wat het beste bij jouw situatie en wensen past. Je krijgt dan te maken met advieskosten.

   Zoek een adviseur in de buurt