Hypotheek wijzigen

Hypotheek wijzigen

Als je wensen wijzigen, wil je dat je hypotheek volgt. Ontdek je opties

Hypotheekvorm wijzigen

Op het moment dat je een hypotheek afsluit, maak je bepaalde keuzes. Ook wat betreft de manier waarop je de hypotheek terugbetaalt (hypotheekvorm). Maar je leven verandert. Daarom kun je bij Obvion je hypotheekvorm aanpassen naar een vorm die op dit moment beter bij je past.

Welke hypotheekvormen zijn er?

Een hypotheekvorm is de manier waarop je de hypotheek terugbetaalt, bijvoorbeeld met een annuïteitenhypotheek. Elke hypotheekvorm heeft zijn eigen kenmerken en opbouw van het maandbedrag dat je betaalt. We zetten graag alle hypotheekvormen van Obvion overzichtelijk voor je op een rij.

Vergelijk de verschillende hypotheekvormen

Waarom je hypotheekvorm wijzigen?

Een hypotheek sluit je af voor langere tijd. Maar ondertussen kan er heel wat veranderen. Zoals je financiële situatie, je persoonlijke wensen of de regels die de Belastingdienst toepast.

Je hypotheekvorm wijzigen kan van invloed zijn op je maandlasten. Bijvoorbeeld omdat je meer gaat terugbetalen. Daarnaast kan een wijziging fiscale gevolgen hebben. Laat je daarom goed adviseren door een onafhankelijke adviseur.

Hypotheeksoort wijzigen

Wil je de soort hypotheek wijzigen, dus bijvoorbeeld van een Obvion Hypotheek switchen naar Woon Hypotheek?

Hoe werkt je hypotheekvorm wijzigen?

Bij Obvion kun je je hypotheekvorm wijzigen naar een vorm die beter bij je past. Nu of in de toekomst. Dat kan op elk moment. Tijdens of aan het einde van de rentevaste periode. Wat kun je verwachten:

Offerte

Je ontvangt een offerte. De dan geldende Algemene Voorwaarden zijn hiervan een onderdeel. Deze gelden voortaan voor je gehele hypotheek.

Administratiekosten

Aan het einde van de rentevaste periode kun je zonder extra kosten veranderen van hypotheekvorm. Anders betaal je € 150,- administratiekosten aan Obvion.

Adviseurskosten

Je kunt je hypotheekvorm alleen veranderen via een onafhankelijke hypotheekadviseur. Hij vraagt een vergoeding voor zijn adviesdiensten.

Hoe kun je je hypotheekvorm wijzigen?

Het wijzigen van je hypotheekvorm kan gevolgen hebben voor je financiële en fiscale situatie. Overleg dit daarom goed met je hypotheekadviseur. Die kan je informeren over de voor- en nadelen in jouw specifieke situatie.

Maak afspraak