Hypotheek wijzigen

Hypotheek wijzigen

Als je wensen wijzigen, wil je dat je hypotheek volgt. Ontdek je opties

Maandelijks extra aflossen

Wil je maandelijks extra aflossen op je hypotheek? Dat kan bij Obvion. Je leest er hieronder meer over. Wil je extra aflossen als het jou uitkomt en zelf je tijdstip(pen) kiezen? Ga dan naar hypotheek extra aflossen.

Maandelijks extra aflossen: hoe zit dat in elkaar?

Als je maandelijks extra wilt aflossen, houd dan onder andere rekening met het volgende.

Welk bedrag per maand en vergoedingsvrij aflossingsbedrag

  • Je mag maandelijks minimaal €25 per leningdeel extra aflossen. En maximaal € 500 in totaal voor de hele hypotheek.
  • Ook de maandelijkse extra aflossing is onderdeel van je vergoedingsvrije aflossingsbedrag.
  • In MijnObvion zie je wat jouw vergoedingsvrije aflossingsbedrag per kalenderjaar is.

Wanneer is extra aflossing per maand mogelijk?

  • Maandelijks extra aflossen is mogelijk voor de aflosvormen aflossingsvrij, annuïteit, lineair, leven.
  • Maandelijks extra aflossen is niet mogelijk bij spaarproducten.
  • Het bedrag van de maandelijkse extra aflossing en de reguliere maandtermijn schrijft Obvion in één keer af van je rekening.

Voorbeeld

Met bovengenoemde aflosvormen mag je bij Obvion maandelijks extra aflossen combineren met een gewone extra aflossing. Hoe dat werkt, leggen we in onderstaand rekenvoorbeeld uit.

Stel: je hebt een Compact Hypotheek met twee leningdelen van ieder € 100.000. Elk kalenderjaar mag je 20% van het oorspronkelijke hypotheekbedrag per leningdeel vergoedingsvrij aflossen. In dit geval is dat €20.000 per leningdeel.

Je wilt 12 maanden €300 extra aflossen op één van de twee leningdelen: 12 x €300 = €3.600. Dan mag je op dat leningdeel in dat kalenderjaar nog vergoedingsvrij extra aflossen: €20.000 - €3.600 = €16.400.
Op het andere leningdeel mag je nog de volledige €20.000 vergoedingsvrij extra aflossen.

Hoe regel je maandelijks extra aflossen?

Dit kun je aan ons doorgeven met het formulier 'maandelijks extra aflossen' (Heb je een ABP Hypotheek, gebruik dan dit formulier). Stuur het formulier per e-mail naar info@obvion.nl. In de maand na verwerking van het formulier, schrijven wij het maandbedrag automatisch van je rekening af.

Zorg voor voldoende saldo op je rekening. Is dit niet het geval, dan kan de volledige afschrijving (dit is je reguliere maandtermijn én het bedrag van je maandelijkse extra aflossing) niet doorgaan. Hierdoor kun je een achterstand oplopen.

Tip: Obvion Incasso Alert

Onze incasso-alert kan hierbij handige hulp bieden. Je ontvangt dan drie dagen vóór de datum dat Obvion je maandbedrag incasseert een sms-bericht van ons.

Maandelijkse extra aflossing verhogen, verlagen of stoppen?

Ook het wijzigen of stopzetten van je maandelijkse extra aflossing kun je aan ons doorgeven met hetzelfde formulier 'maandelijks extra aflossen'.