Hypotheek wijzigen

Hypotheek wijzigen

Als je wensen wijzigen, wil je dat je hypotheek volgt. Ontdek je opties

Veelgestelde vragen over aflossen hypotheek

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen rondom het aflossen van je gehele hypotheek.

In je offerte of bindend aanbod staat welke Algemene Voorwaarden voor je hypotheek gelden. In deze voorwaarden staat in welke situatie je zonder vergoeding (boetevrij) kunt aflossen. Je adviseur kan je er ook alles over vertellen. Enkele voorbeelden uit de actuele Algemene Voorwaarden wanneer je boetevrij kunt aflossen:

  • als je je huis verkoopt en juridisch overdraagt
  • als je aflost op de dag dat de rentevaste periode eindigt

Die kun je schriftelijk opvragen. Vraag bij Obvion een zogenaamde ‘proforma aflosnota’ op. Dan ontvang je binnen ongeveer een week een overzicht van de kosten.

Let op: dit overzicht geeft je alleen een indicatie van de kosten. De kosten zijn namelijk afhankelijk van het actuele rentepercentage voor vergelijkbare hypotheken van Obvion. Ga naar je adviseur voor meer informatie.

Ja. Geef minimaal twee weken van tevoren schriftelijk aan ons door op welke datum je de hypotheek wilt aflossen. Je ontvangt dan een zogenaamde aflosnota waarin de totale schuld inclusief rente is vermeld tot en met de opgegeven betalingsdatum. Obvion brengt rente in rekening als je betaalt na de opgegeven betalingsdatum.

Je notaris kan de aflosnota aanvragen bij Obvion als je de hypotheek aflost omdat je je woning verkoopt. Dat doet de notaris ook als je aflost omdat je naar een andere geldverstrekker gaat.

Obvion maakt de aflosnota veertien dagen voor de door jou opgegeven betalingsdatum op. Je ontvangt deze aflosnota per post. Als je notaris de aflosnota heeft opgevraagd, ontvangt hij deze ook.

In de aflosnota is de totale schuld inclusief rente vermeld tot en met de opgegeven betalingsdatum. Obvion brengt rente in rekening als je betaalt na de opgegeven betalingsdatum.

Let op: je moet altijd een notaris inschakelen om de hypothecaire inschrijving bij het kadaster door te laten halen.

Je ontvangt nog een laatste saldo-opgave die je nodig hebt voor de fiscale gegevens. Obvion stuurt deze saldo-opgave naar het bij ons bekende thuisadres, zodra alle administratieve handelingen zijn verwerkt. Geef daarom een adreswijziging meteen door als je de aflosnota opvraagt.

Let op: je moet altijd een notaris inschakelen om de hypothecaire inschrijving bij het kadaster door te laten halen.

Ja, dat gaan we doen voor onze klanten die op of na 14 juli 2016 hun:

  • hypotheek (gedeeltelijk) vervroegd afgelost hebben en hiervoor een vergoeding betaalden.
  • hypotheekrente hebben aangepast terwijl de lopende rentevaste periode nog niet was afgelopen en hiervoor een vergoeding betaalden. De datum van omzetting is daarbij bepalend voor de vraag of de door jou betaalde vergoeding wordt meegenomen in de herberekening.

Lees meer details over vergoeding betaalde boete