Afbeelding-financien-en-hypotheek

Wijzigt je situatie?

Kijk naar wat financieel wél kan, vaak is meer mogelijk dan je denkt.

Hulp bij betalingsproblemen

Obvion vindt dat je elkaar moet helpen. Tijdens de hele looptijd van de hypotheek, ook als het even tegen zit. En je de hypotheek niet meer kunt betalen. Door werkloosheid of echtscheiding of doordat het oude huis nog niet is verkocht en er dubbele lasten zijn. Wat de reden ook is, wij zijn er voor jou om je hiermee te helpen.

Moeite met rondkomen?

Bijvoorbeeld door de hoge inflatie of hoge energiekosten? Check dan deze tips

Betalingsproblemen? Vraag hulp!

Wij begrijpen dat het niet gemakkelijk is om door te geven dat je de hypotheek (misschien) niet meer kunt betalen. Toch is dit de eerste stap op weg naar een mogelijke oplossing. Bel of mail ons daarom gerust. Het liefst zo snel mogelijk. Dan kijken we samen met jou hoe we een (aankomende of verdere) betalingsachterstand van je hypotheek kunnen voorkomen of beperken.

Neem vandaag nog contact met ons op voor de eerste stap op weg naar een oplossing. Stuur een e-mail naar bijzonderbeheer.db@obvion.nl Of bel ons via 088 1470 227. Onze medewerkers zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:30 uur.

Terugbellen door Obvion

Je kunt ook via onderstaand formulier je gegevens invullen. Wij bellen je dan terug.

Het is nu erg druk aan de telefoon én we ontvangen veel formulieren om terug te bellen. Wees niet ongerust als het iets langer duurt, we bellen je echt terug!
Je hoeft dus géén 2e formulier in te vullen of alsnog zelf te bellen.

  1. Step 1
  2. Step 2
Step 1

Uiteraard neemt Obvion ook zelf contact met je op als er sprake is van een betalingsachterstand op je hypotheek. We willen je zo goed mogelijk helpen. Daarom onderschrijven wij het ethisch manifest van de landelijke coalitie ‘Van schulden naar kansen’.

Mogelijke oplossingen voor jouw situatie

Ons doel is om samen met jou een mogelijkheid te vinden om de betalingsproblemen structureel op te lossen. Eén van onze medewerkers neemt de mogelijke oplossingen en daaraan verbonden voorwaarden met je door. Dat kan een betalingsregeling zijn. Of het gebruik van één van onze andere hulpmiddelen.

Als jij en je partner uit elkaar gaan, valt er veel te regelen. Hoe moet het dan met je huis en je hypotheek? Een scheiding heeft zowel emotionele als financiële consequenties.

Als de hypotheek op beide namen staat, ben je samen verantwoordelijk voor het betalen van het maandelijkse hypotheekbedrag. Jullie zijn ieder afzonderlijk aansprakelijk voor de hele hypotheek, dus ook voor een eventuele betalingsachterstand en de gehele restschuld. Dat hebben jullie namelijk met Obvion afgesproken bij het afsluiten van de hypotheek. Ook al leggen jullie nu andere afspraken vast in het echtscheidingsconvenant.

Lees meer over uit elkaar gaan en hypotheek

Tip Heb je een betalingsachterstand als gevolg van een scheiding? Of verwacht je betalingsproblemen te krijgen? Neem dan contact met ons op. Samen werken we aan een oplossing.

Je hebt een hypotheek op je woning. Je raakt arbeidsongeschikt of werkloos. Of je blijft alleen achter na het overlijden van je partner. Misschien draait je onderneming minder goed. Dat kan invloed hebben op je inkomen. Kun je je hypotheek nog wel betalen? Obvion wil niet dat je zomaar je huis uit moet als het even tegenzit.

Obvion kan je hulp bieden bij tijdelijke betalingsproblemen om een verdere betalingsachterstand te voorkomen. We helpen je graag overzicht te krijgen in je financiële situatie. Enkele van onze hulpmiddelen zijn:

  1. Obvion Budgetplanner: een onafhankelijke coach die je helpt om weer overzicht te krijgen in je financiële zaken.
  2. Obvion Jobcoach: een programma dat je helpt je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.
  3. Obvion Ondernemerscoach: een programma dat erop is gericht om de onderneming weer op de rit te krijgen.

Heb je al een betalingsregeling bij Obvion en daalt je inkomen? Dan is het verstandig om direct contact met ons op te nemen, telefoonnummer 088 1470 227. We kijken dan samen of een andere betalingsregeling beter past bij je nieuwe situatie. Dit doen we aan de hand van het ingevulde inkomsten- en uitgavenformulier.

Als nabestaande moet je veel regelen wanneer je geconfronteerd wordt met het overlijden van een dierbare. Obvion helpt je graag om zaken rondom de lopende hypotheek zorgvuldig af te handelen. Je kunt hiervoor het beste telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer 088- 1470 227. Je krijgt dan meer informatie over wat te doen bij een overlijden. In onze brochure voor nabestaanden staan een aantal praktische zaken bij elkaar.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het melden van overlijdenAls iemand overleden is, maakt de gemeente een akte van overlijden op. Obvion heeft een uittreksel van de akte van overlijden en een verklaring van erfrecht nodig. Met de verklaring van erfrecht kan de naam van de overledene van de hypotheek afgehaald worden, als de hypotheek op twee namen staat. Of kan de hypotheek op een andere naam worden gezet. De verklaring van erfrecht kun je aanvragen bij je notaris. De notaris kan je ook adviseren in het maken van belangrijke beslissingen over de mogelijke aanvaarding van de nalatenschap.
  • Uitkering van de overlijdenrisicoverzekeringBij een hypotheek kan een overlijdensrisicoverzekering zijn afgesloten. Met de uitkering kun je de hypotheek geheel of gedeeltelijk aflossen. Dit betekent in veel gevallen dat je in de woning kunt blijven wonen. Maak een afspraak met je adviseur om te bespreken wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Lukt het niet om je oude huis te verkopen? Door dubbele woonlasten kun je in betalingsproblemen komen.

Obvion TijdelijkeVerhuur kan een oplossing zijn. Je verhuurt dan tijdelijk je leeg en te koop staande huis. Door tijdelijke verhuur van je woning krijg je (een deel van) jouw dubbele woonlasten vergoed. Hieraan zijn voorwaarden verbonden.

Let op: Bij Obvion is het verhuren van de woning volgens de Algemene Voorwaarden niet toegestaan. Het tijdelijk verhuren van de woning op basis van de Leegstandswet is hierop een uitzondering. Je hebt altijd toestemming nodig van Obvion om je woning te verhuren!

Heb je dubbele woonlasten? Dan is het verstandig direct contact met ons op te nemen, via telefoonnummer 088 1470 203. Je krijgt dan meer informatie wat je kunt doen als je dubbele woonlasten hebt.

Het kan zijn dat de verkoopprijs van je woning lager is dan de hypotheekschuld. Dan heb je een restschuld. Wat kun je bijvoorbeeld doen?

  1. Je voldoet de restschuld met eigen geld: bijvoorbeeld met een elders gesloten spaar- of beleggingsrekening of spaargeld.
  2. Je voldoet de restschuld met een lening: je sluit een persoonlijke lening af bij een bank of leent geld bij een familielid om de restschuld te voldoen.
  3. Als klant van ons kun je de restschuld meefinancieren in de nieuwe hypotheek. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. En die zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie. Vraag je adviseur wat mogelijk is.

Is geen van deze opties mogelijk? Bel ons dan op telefoonnummer 088 1470 227. Samen werken we aan een oplossing.

Hypotheek met NHG

Als je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) hebt, kan de restschuld in bepaalde situaties worden kwijtgescholden. Om voor kwijtschelding van de restschuld in aanmerking te komen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Lees de richtlijnen van NHG. Als je aan deze voorwaarden voldoet, dan declareren wij de restschuld bij NHG. Je krijgt dan een schuld bij NHG en deze bepaalt of je voor kwijtschelding in aanmerking komt.

Omgaan met geld lijkt gemakkelijk, maar dat is het niet altijd. Hoeveel geld komt binnen? Welke uitgaven heb je? Lukt het je niet je financiën op orde te krijgen en te houden? Bestaat de kans dat je een betalingsachterstand op je hypotheek krijgt?

Obvion kan je hulp bieden: de Obvion Budgetplanner is een onafhankelijke coach die je helpt om weer overzicht te krijgen in je financiële zaken. Wij werken hiervoor samen met een onafhankelijke partij, Budgetcoach.nl. Een deskundige medewerker van Budgetcoach.nl is jouw persoonlijke Obvion Budgetplanner.

Je kunt op ons rekenen als het tijdelijk financieel tegenzit. Daarom biedt Obvion Budgetplanner kosteloos aan.

Neem contact op bij mogelijke betalingsachterstand op je hypotheek

Heb je een betalingsachterstand? Verwacht je betalingsproblemen en wil je gebruik maken van bovenstaande diensten? Neem dan contact met ons op. Samen werken we aan een oplossing.

Telefoon 088 1470 227 of e-mail bijzonderbeheer.db@obvion.nl
Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8:30 tot 17:30 uur.

Veelgestelde vragen over wat Obvion doet bij betalingsachterstand

7 dagen na de mislukte incasso krijg je een brief van Obvion dat je een betalingsachterstand hebt. Als je vervolgens niet betaalt, ontvang je 7 dagen later weer een brief. Ongeveer een maand na het ontstaan van de betalingsachterstand bellen wij jou. Door snel contact met je op te nemen, helpen we je voorkomen dat de betalingsachterstand verder oploopt. Want we willen net als jij dat je in je woning kunt blijven wonen.

We bekijken samen wat er aan de hand is. En gaan op zoek naar een oplossing. Dat kan een betalingsregeling zijn of het gebruik van een van onze hulpmiddelen bij betalingsproblemen. Zoals bijvoorbeeld de Obvion Budgetplanner of TijdelijkeVerhuur.

Obvion wil niet dat je zomaar je huis uit moet als het even tegenzit. Daarom kijken we samen met jou naar mogelijke oplossingen om verdere betalingsachterstand te voorkomen. Denk aan een betalingsregeling of een van onze andere hulpmiddelen: de Obvion Budgetplanner of TijdelijkeVerhuur.

Helpen de afgesproken oplossingen niet om de betalingsachterstand te verminderen? Of loopt de achterstand zelfs op? Dan zijn wij helaas genoodzaakt om over te gaan tot andere maatregelen. Zoals bijvoorbeeld het inschakelen van een deurwaarder of in het ergste geval, de verkoop van je woning. Wij willen dit net als jij voorkomen.

Neem daarom op tijd contact op met Obvion als je betalingsproblemen hebt!

Verwacht je, of heb je problemen met de maandelijkse betaling van je hypotheekbedrag? En wil je samen met Obvion kijken naar mogelijke oplossingen?

Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Samen met jou kijken zij naar wat jouw situatie is. Ze vinden bijna altijd een passende oplossing en gaan met jou op zoek naar een achterliggende oorzaak.

Hoe eerder je mailt, hoe beter we je kunnen helpen.

Twijel niet en mail ons via bijzonderbeheer.db@obvion.nl.  Vermeld je telefoonnummer dan bellen we je terug.

Veelgestelde vragen over maandbedrag en betalingsachterstand

Obvion incasseert het maandelijks hypotheekbedrag automatisch van je IBAN-rekeningnummer op de één na laatste werkdag van de maand.

Let op: Obvion voert een incasso-opdracht slechts éénmaal uit. Als de incasso niet lukt omdat er onvoldoende saldo op een rekening staat, kun je hierdoor een betalingsachterstand oplopen.

TIP! Meld je aan voor Obvion Incasso Alert, een gratis sms-service. Dan ontvang je een sms-bericht drie dagen vóór de datum dat Obvion je hypotheekbedrag incasseert.

Nee, het is niet mogelijk om de incassodatum te wijzigen. Obvion incasseert het maandelijks hypotheekbedrag automatisch van je IBAN-rekeningnummer op de één na laatste werkdag van de maand.

TIP Meld je aan voor Obvion Incasso Alert, een gratis sms-service. Dan ontvang je een sms-bericht drie dagen vóór de datum dat Obvion je hypotheekbedrag incasseert.

Je kunt hiervoor het IBAN-rekeningnummer NL 19 RABO 0192334417 gebruiken. Vermeld bij je betaling s.v.p. je hypotheeknummer.

Heb je een ABP Hypotheek*? Gebruik dan het IBAN-rekeningnummer NL 81 ABNA 0542812169.

* Obvion beheert de lopende ABP Hypotheken en handelt alle wijzigingen af.

7 dagen na de mislukte incasso krijg je een brief van Obvion dat je een betalingsachterstand hebt. Als je vervolgens niet betaalt, ontvang je 7 dagen later weer een brief. Ongeveer een maand na het ontstaan van de betalingsachterstand bellen wij jou. Door snel contact met je op te nemen, helpen we je voorkomen dat de betalingsachterstand verder oploopt. Want we willen net als jij dat je in je woning kunt blijven wonen.

We bekijken samen wat er aan de hand is. En gaan op zoek naar een oplossing. Dat kan een betalingsregeling zijn of het gebruik van een van onze hulpmiddelen bij betalingsproblemen. Zoals bijvoorbeeld de Obvion Budgetplanner of TijdelijkeVerhuur.

De verzekeringsmaatschappij informeert Obvion als er een betalingsachterstand is van de premie. Je hebt de levensverzekering of beleggingsrekening namelijk gekoppeld aan de hypotheek. Om met de uitkering van het opgebouwde vermogen (een deel van) de hypotheek te kunnen aflossen. Daarom herinneren wij je aan het belang van het betalen van de premie of inleg.

Heb je hier vragen over? Mail ons via bijzonderbeheer.db@obvion.nl.

Een betalingsregeling helpt je om een betalingsachterstand in te lopen, als je bijvoorbeeld enkele maanden niet hebt kunnen betalen, maar nu wel weer. Obvion spreekt met je af hoe je de betalingsachterstand terug kunt betalen. Een betalingsregeling is altijd maatwerk.

Wil je een betalingsregeling afspreken? Neem dan contact met ons op via bijzonderbeheer.db@obvion.nl

Veelgestelde vragen over voorkomen betalingsproblemen

Wij begrijpen dat het niet gemakkelijk is om door te geven dat je de hypotheek (misschien) niet meer kunt betalen. Toch is dit de eerste stap op weg naar een mogelijke oplossing.

Neem zo snel mogelijk contact op met Obvion via bijzonderbeheer.db@obvion.nl. Samen werken we aan een oplossing.

Obvion biedt hiervoor hulp via de Obvion BudgetPlanner. Hij helpt je om weer overzicht te krijgen in je financiële zaken.

Een persoonlijke BudgetPlanner heeft niet alle antwoorden. Maar hij stelt je wel de juiste vragen. In een persoonlijk gesprek en met jouw toestemming onderzoekt hij je inkomsten, uitgaven en eventuele schulden. De uitkomsten verwerkt hij in een BudgetPlan dat je houvast geeft voor de toekomst.

Je bent ZZP’er / ondernemer en je onderneming draait minder goed. Je kunt je hypotheek niet meer betalen. Obvion wil niet dat je zomaar je huis uit moet als het even tegenzit. Wij kunnen je hulp bieden bij tijdelijke betalingsproblemen om een verdere betalingsachterstand te voorkomen.

Een van onze hulpmiddelen is de Obvion Ondernemerscoach. Dit is een programma dat erop is gericht om de onderneming weer op de rit te krijgen.

Neem contact met ons op via bijzonderbeheer.db@obvion.nl. We kijken dan samen of het Ondernemerscoach programma bij jou past.

Je bent failliet verklaard. Of toegelaten tot de WSNP (Wet schuldsanering natuurlijke personen). Geef ons dan zo snel als mogelijk de gegevens van je curator of bewindvoerder door.

Obvion heeft een namelijk een faillissement & WSNP Expertdesk. Wij overleggen met de curator of bewindvoerder en onderzoeken of woningbehoud mogelijk is.

Neem contact met ons op via bijzonderbeheer.db@obvion.nl.

Je bent verhuisd maar je oude huis is nog niet verkocht. Door dubbele woonlasten krijg je mogelijk te maken met betalingsproblemen. Obvion Tijdelijke Verhuur op basis van de Leegstandswet kan een oplossing zijn. Je verhuurt dan tijdelijk je leeg en te koop staande woning. Je woning moet wel actief te koop staan bij een erkende makelaar. Door tijdelijke verhuur van je woning krijg je (een deel van) jouw dubbele woonlasten vergoed.

Let op: Bij Obvion is het verhuren van de woning volgens de Algemene Voorwaarden niet toegestaan. Het tijdelijk verhuren van de woning op basis van de Leegstandswet is hierop een uitzondering. Je hebt altijd toestemming nodig van Obvion om je woning te verhuren!

Heb je dubbele woonlasten? Dan is het verstandig direct contact met ons op te nemen via bijzonderbeheer.db@obvion.nl. Je krijgt dan meer informatie wat je kunt doen als je dubbele woonlasten hebt.

Je oude huis is nog niet verkocht. Maar je hebt de overwaarde van je oude huis nodig om het nieuwe huis te betalen. Daarom heb je een overbruggingskrediet bij Obvion gesloten. Door de hogere woonlasten kun je betalingsproblemen krijgen.

Obvion TijdelijkeVerhuur op basis van de Leegstandswet kan dan een oplossing zijn. Je verhuurt dan tijdelijk je leeg en te koop staande woning. Door tijdelijke verhuur van je woning krijg je (een deel van) jouw dubbele woonlasten vergoed. Je woning moet wel actief te koop staan bij een erkende makelaar.

Let op: Bij Obvion is het verhuren van de woning volgens de Algemene Voorwaarden niet toegestaan. Obvion TijdelijkeVerhuur op basis van de Leegstandswet is hierop een uitzondering. Je hebt altijd toestemming nodig van Obvion om je woning te verhuren!

Verwacht je problemen met de maandelijkse betaling van het hypotheekbedrag en/of overbruggingskrediet? Neem dan contact met ons op via bijzonderbeheer.db@obvion.nl. Samen werken we aan een oplossing.

Je wilt je huis gaan verkopen. Met de verkoopopbrengst van je huis kun je niet de volledige hypotheek aflossen. Het geld dat je tekort komt, is de restschuld.

Dan heb je toestemming van Obvion nodig voor het verkopen van je huis. Als klant van ons kun je de restschuld meefinancieren in de nieuwe hypotheek. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. En die zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Neem contact met ons op via bijzonderbeheer.db@obvion.nl. Samen werken we aan een oplossing.

Verwacht je problemen met de maandelijkse betaling van het hypotheekbedrag? Je kunt altijd terecht bij je adviseur. Samen met je adviseur kun je bijvoorbeeld onderzoeken of het aanpassen van de hypotheek je helpt om betalingsproblemen te voorkomen.

Wij kunnen dan besluiten de kosten van het adviesgesprek te vergoeden aan de adviseur. Kijk voor meer informatie op de pagina ‘Vergoeding advieskosten bij betalingsachterstand hypotheek’.

Je kunt ook contact opnemen met ons team Preventie via bijzonderbeheer.db@obvion.nl. Samen werken we aan een oplossing.