Afbeelding-financien-en-hypotheek

Wijzigt je situatie?

Kijk naar wat financieel wél kan, vaak is meer mogelijk dan je denkt.

Hulp bij betalingsproblemen

We begrijpen dat je door hoge energiekosten en stijgende inflatie moeite kunt hebben met het betalen van je hypotheek. Voor deze en andere oorzaken kun je contact met ons opnemen. Het is de eerste stap op weg naar een mogelijke oplossing.

Moeite met rondkomen?

Bijvoorbeeld door de hoge inflatie of hoge energiekosten? Check dan deze tips

Betalingsproblemen? Vraag hulp!

Doorgeven dat je de hypotheek (misschien) niet meer kunt betalen is lastig. Toch is dit de eerste stap op weg naar een mogelijke oplossing. Bel of mail ons daarom gerust. Het liefst zo snel mogelijk. Dan kijken we samen met jou hoe we een (mogelijke) betalingsachterstand van je hypotheek kunnen voorkomen of beperken.

Neem vandaag nog contact met ons op voor de eerste stap op weg naar een oplossing. Stuur een e-mail naar preventieteam@obvion.nl
Of bel ons via 088 1470 223. Onze medewerkers zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:30 uur.

Terugbellen door Obvion

Je kunt ook via onderstaand formulier je gegevens invullen. Wij bellen je dan terug.

  1. Step 1
  2. Step 2
Step 1

Uiteraard neemt Obvion ook zelf contact met je op als er sprake is van een betalingsachterstand op je hypotheek. We willen je zo goed mogelijk helpen. Daarom onderschrijven wij het ethisch manifest van de landelijke coalitie ‘Van schulden naar kansen’.

Mogelijke oplossingen voor jouw situatie

Ons doel is om samen met jou een mogelijkheid te vinden om de betalingsproblemen structureel op te lossen. Eén van onze medewerkers neemt de mogelijke oplossingen en daaraan verbonden voorwaarden met je door. Dat kan een betalingsregeling zijn. Of het gebruik van één van onze andere hulpmiddelen.

Hieronder lees je meer over mogelijke oplossingen.

Als jij en je partner uit elkaar gaan, valt er veel te regelen. Hoe moet het dan met je huis en je hypotheek? Een scheiding heeft zowel emotionele als financiële consequenties.

Als de hypotheek op beide namen staat, ben je samen verantwoordelijk voor het betalen van het maandelijkse hypotheekbedrag. Jullie zijn ieder afzonderlijk aansprakelijk voor de hele hypotheek, dus ook voor een eventuele betalingsachterstand en de gehele restschuld. Dat hebben jullie namelijk met Obvion afgesproken bij het afsluiten van de hypotheek. Ook al leggen jullie nu andere afspraken vast in het echtscheidingsconvenant.

Lees meer over uit elkaar gaan en hypotheek

Tip Heb je een betalingsachterstand als gevolg van een scheiding? Of verwacht je betalingsproblemen te krijgen? Neem dan contact met ons op. Samen werken we aan een oplossing.

Je hebt een hypotheek op je woning. Je raakt arbeidsongeschikt of werkloos. Of je blijft alleen achter na het overlijden van je partner. Misschien draait je onderneming minder goed. Dat kan invloed hebben op je inkomen. Kun je je hypotheek nog wel betalen? Obvion wil niet dat je zomaar je huis uit moet als het even tegenzit.

Obvion kan je hulp bieden bij tijdelijke betalingsproblemen om een verdere betalingsachterstand te voorkomen. We helpen je graag overzicht te krijgen in je financiële situatie. Enkele van onze hulpmiddelen zijn:

  1. Obvion Budgetplanner: een onafhankelijke coach die je helpt om weer overzicht te krijgen in je financiële zaken.
  2. Obvion Jobcoach: een programma dat je helpt je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.
  3. Obvion Ondernemerscoach: een programma dat erop is gericht om de onderneming weer op de rit te krijgen.

Heb je al een betalingsregeling bij Obvion en daalt je inkomen? Dan is het verstandig om direct contact met ons op te nemen, telefoonnummer 088 1470 227. We kijken dan samen of een andere betalingsregeling beter past bij je nieuwe situatie. Dit doen we aan de hand van het ingevulde inkomsten- en uitgavenformulier.

Als nabestaande moet je veel regelen wanneer je geconfronteerd wordt met het overlijden van een dierbare. Obvion helpt je graag om zaken rondom de lopende hypotheek zorgvuldig af te handelen. Je kunt hiervoor het beste telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer 088- 1470 227. Je krijgt dan meer informatie over wat te doen bij een overlijden. In onze brochure voor nabestaanden staan een aantal praktische zaken bij elkaar.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het melden van overlijdenAls iemand overleden is, maakt de gemeente een akte van overlijden op. Obvion heeft een uittreksel van de akte van overlijden en een verklaring van erfrecht nodig. Met de verklaring van erfrecht kan de naam van de overledene van de hypotheek afgehaald worden, als de hypotheek op twee namen staat. Of kan de hypotheek op een andere naam worden gezet. De verklaring van erfrecht kun je aanvragen bij je notaris. De notaris kan je ook adviseren in het maken van belangrijke beslissingen over de mogelijke aanvaarding van de nalatenschap.
  • Uitkering van de overlijdenrisicoverzekeringBij een hypotheek kan een overlijdensrisicoverzekering zijn afgesloten. Met de uitkering kun je de hypotheek geheel of gedeeltelijk aflossen. Dit betekent in veel gevallen dat je in de woning kunt blijven wonen. Maak een afspraak met je adviseur om te bespreken wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Lukt het niet om je oude huis te verkopen? Door dubbele woonlasten kun je in betalingsproblemen komen.

Obvion TijdelijkeVerhuur kan een oplossing zijn. Je verhuurt dan tijdelijk je leeg en te koop staande huis. Door tijdelijke verhuur van je woning krijg je (een deel van) jouw dubbele woonlasten vergoed. Hieraan zijn voorwaarden verbonden.

Let op: Bij Obvion is het verhuren van de woning volgens de Algemene Voorwaarden niet toegestaan. Het tijdelijk verhuren van de woning op basis van de Leegstandswet is hierop een uitzondering. Je hebt altijd toestemming nodig van Obvion om je woning te verhuren!

Heb je dubbele woonlasten? Dan is het verstandig direct contact met ons op te nemen, via telefoonnummer 088 1470 203. Je krijgt dan meer informatie wat je kunt doen als je dubbele woonlasten hebt.

Het kan zijn dat de verkoopprijs van je woning lager is dan de hypotheekschuld. Dan heb je een restschuld. Wat kun je bijvoorbeeld doen?

  1. Je voldoet de restschuld met eigen geld: bijvoorbeeld met een elders gesloten spaar- of beleggingsrekening of spaargeld.
  2. Je voldoet de restschuld met een lening: je sluit een persoonlijke lening af bij een bank of leent geld bij een familielid om de restschuld te voldoen.
  3. Als klant van ons kun je de restschuld meefinancieren in de nieuwe hypotheek. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. En die zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie. Vraag je adviseur wat mogelijk is.

Is geen van deze opties mogelijk? Bel ons dan op telefoonnummer 088 1470 227. Samen werken we aan een oplossing.

Hypotheek met NHG

Als je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) hebt, kan de restschuld in bepaalde situaties worden kwijtgescholden. Om voor kwijtschelding van de restschuld in aanmerking te komen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Lees de richtlijnen van NHG. Als je aan deze voorwaarden voldoet, dan declareren wij de restschuld bij NHG. Je krijgt dan een schuld bij NHG en deze bepaalt of je voor kwijtschelding in aanmerking komt.

Omgaan met geld lijkt gemakkelijk, maar dat is het niet altijd. Hoeveel geld komt binnen? Welke uitgaven heb je? Lukt het je niet je financiën op orde te krijgen en te houden? Bestaat de kans dat je een betalingsachterstand op je hypotheek krijgt?

Obvion kan je hulp bieden: de Obvion Budgetplanner is een onafhankelijke coach die je helpt om weer overzicht te krijgen in je financiële zaken. Wij werken hiervoor samen met een onafhankelijke partij, Budgetcoach.nl. Een deskundige medewerker van Budgetcoach.nl is jouw persoonlijke Obvion Budgetplanner.

Je kunt op ons rekenen als het tijdelijk financieel tegenzit. Daarom biedt Obvion Budgetplanner kosteloos aan.

Veelgestelde vragen rondom (mogelijke) betalingsachterstand

Klik op de eerste lijst en selecteer het onderwerp waar je vraag over gaat. Klik op de volgende lijst en kies de vraag waarop je een antwoord nodig hebt.

Neem contact op bij mogelijke betalingsachterstand op je hypotheek

Heb je een betalingsachterstand? Verwacht je betalingsproblemen en wil je gebruik maken van bovenstaande diensten? Neem dan contact met ons op. Samen werken we aan een oplossing.

Telefoon 088 1470 223 of e-mail preventieteam@obvion.nl
Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8:30 tot 17:30 uur.