Afbeelding-financien-en-hypotheek

Wijzigt je situatie?

Kijk naar wat financieel wél kan, vaak is meer mogelijk dan je denkt.

Moeite met rondkomen? Check deze tips

De dagelijkse boodschappen zijn flink duurder geworden. De energiekosten ook. We hebben er allemaal mee te maken. Heb je hierdoor moeite om rond te komen? Of vraag je je af wat je kunt doen om je maandelijkse (woon)lasten te verlagen? Check deze tips.

 1. Leer hoe je beter kunt uitkomen met je geldMisschien heb je wel recht op bepaalde tegemoetkomingen of toeslagen. Het kan ook helpen om een overzicht te maken zodat je beter weet waar je je geld aan uitgeeft.
  Kijk voor tips en tools op Nibud.nl
 2. Verduurzaam je huisVoor energiebesparende voorzieningen mag je meestal extra lenen. Je hypotheeklasten zijn dan weliswaar iets hoger, maar je energiekosten gaan omlaag. Bovendien is verduurzamen goed voor je wooncomfort, de waarde van je huis én het klimaat.
  Lees meer over duurzaamheid
 3. De woonlasten van je hypotheek verlagenMisschien is de rente die je nu betaalt voor je hypotheek hoger dan de huidige rentetarieven? Of misschien is je woning in waarde gestegen en kan je hypotheek door die waardestijging in een lagere tariefgroep terechtkomen (alleen als je een hypotheek zonder NHG hebt)? Dan kan het verlagen van de rente een mogelijkheid voor je zijn om de woonlasten van de hypotheek te verlagen.
  Lees meer over rente verlagen
 4. Vraag hulp als je je hypotheek (tijdelijk) niet kunt betalen Veel mensen hebben in deze tijd moeite om rond te komen. We begrijpen dat het niet gemakkelijk is om door te geven dat je de hypotheek (misschien) niet meer kunt betalen. Toch is dit de eerste stap op weg naar een mogelijke oplossing. Neem daarom zo snel mogelijk contact met ons op. We helpen je graag.
  Lees meer over hulp bij betalingsproblemen