Afbeelding-financien-en-hypotheek

Wijzigt je situatie?

Kijk naar wat financieel wél kan, vaak is meer mogelijk dan je denkt.

Obvion Renteparkeren

Obvion vindt dat je lekker moet kunnen wonen, ook als het even tegen zit. Heb je te maken met een tijdelijke terugval van inkomen? Dan kan Obvion RenteParkeren een oplossing bieden. Je betaalt dan gedurende een korte periode een lagere maandlast. Omdat je de rente van je hypotheeklast tijdelijk parkeert. De opgelopen achterstand betaal je later terug. RenteParkeren is bedoeld om als je tijdelijk problemen hebt met het aflossen van je hypotheek.

Wat is RenteParkeren?

Je betaalt gedurende een vastgestelde periode (van maximaal één jaar) geen of een gedeelte van de hypotheekrente. Voor afloop van het eerste jaar beoordeelt Obvion de situatie opnieuw. Eventueel verlengen we de looptijd met maximaal één jaar. Door het parkeren van de rente ontstaat er een renteachterstand.

Na uiterlijk twee jaar bekijkt Obvion wat er moet gebeuren met de opgelopen renteachterstand.

  Bij het zoeken naar een oplossing kun je rekenen op een persoonlijke aanpak. Natuurlijk betrekken we je adviseur hierbij.

  Voordelen RenteParkeren

  Omdat je tijdelijk een lager maandbedrag betaalt:

  Opsommingsteken

  Kun je je betalingsproblemen beperken

  Opsommingsteken

  Krijg je een beetje financiële ruimte, zodat je je woning mogelijk kunt behouden

  Je vraagt Obvion RenteParkeren aan via je hypotheekadviseur. Obvion biedt meer diensten bij tijdelijke betalingsproblemen. Zoals de Obvion BudgetPlanner en Obvion TijdelijkeVerhuur onder de Leegstandwet. Of de Jobcoach.

  Risico’s RenteParkeren

  Met RenteParkeren betaal je tijdelijk geen of een gedeelte van de hypotheekrente. Er zijn echter risico’s:

  • De betalingsachterstand loopt in eerste instantie verder op. Indien je de renteachterstand na afloop niet kunt terugbetalen, is Obvion genoodzaakt om verdere (rechts)maatregelen te treffen.
  • Gedurende de looptijd van Obvion RenteParkeren krijg je een BKR registratie. Deze registratie wordt opgeheven op het moment dat je de geparkeerde rente hebt voldaan. De gebruikelijke registratie van vijf jaar is niet van toepassing.

  Voorwaarden RenteParkeren

  Obvion RenteParkeren is een oplossing voor klanten die hun rentelasten tijdelijk niet kunnen betalen. Je kunt in aanmerking komen voor deze service bij onder andere:

  • werkloosheid of terugval zakelijk inkomen
  • echtscheiding
  • tijdelijke arbeidsongeschiktheid
  • overlijden mededebiteur (partner)

  Let op: je moet wel kunnen aantonen dat er een reële verwachting is dat je financiële situatie binnen een jaar verbetert.

  Aanvragen

  Wil je je rente tijdelijk parkeren? Neem dan contact op met ons preventieteam. Dit kan rechtstreeks via telefoonnummer 088 1470 223. Zij bekijken dan samen met jou de mogelijkheden. Wil je liever dat je adviseur het voor je regelt, dan kan dat uiteraard ook.