Afbeelding-overlijden-en-hypotheek

Overlijden

Heb jij al nagedacht over morgen? Obvion denkt graag met je mee.

Nabestaandendesk

Als een dierbare komt te overlijden moet je vaak nog van alles regelen. Na het overlijden loopt de hypotheek bijvoorbeeld gewoon door. Staat het huis ook op naam van een partner? Dan kan de hypotheek op de juiste naam gezet worden. Wordt de woning verkocht of wil een van de erfgenamen de woning overnemen? We helpen je graag bij het wijzigen van de hypotheek, samen kijken we naar de mogelijkheden.

Stappen bij overlijden

Je kunt het overlijden melden via het online meldingsformulier. Staat de hypotheek ook op jouw naam en heb je een MijnObvion account? Meld het overlijden dan via MijnObvion.

Je kunt het overlijden natuurlijk ook via je adviseur melden. Hij kan dan ook de financiële gevolgen met je bespreken.

Heb je het overlijden aan ons doorgegeven? Dan krijg je een bevestiging van ons. Ook sturen we een informatiepakket mee. Hiermee helpen we je verder op weg. Je vindt hierin ook welke gegevens en documenten we nog van je nodig hebben voor de verdere wijziging van de hypotheek.

Wil je bijvoorbeeld de hypotheek voortzetten? Dan wijzigen we de tenaamstelling van de hypotheek als we de benodigde documenten hebben ontvangen. Of wil je de hypotheek misschien volledig terugbetalen of de woning verkopen?

Het is belangrijk dat je ons dit zo snel mogelijk laat weten via het formulier ‘Wijzigingsformulier hypotheek na overlijden’. Je onafhankelijk adviseur en/of notaris kunnen je informeren en adviseren over wat het beste past in jouw situatie. Wellicht hebben wij nog aanvullende gegevens van je nodig om de wijziging van de hypotheek te kunnen beoordelen, bekijken en verwerken.

Door het overlijden van een dierbare kan jouw persoonlijke (financiële) situatie wijzigen. Het is daarom vaak verstandig om contact op te nemen met een financieel adviseur. Daarnaast kunnen sommige wijzigingen aan de hypotheek alleen samen met een adviseur worden geregeld. Dit is bijvoorbeeld het geval als je de hypotheekvorm wil aanpassen.

Zoek een adviseur in jouw buurt

Dit korte stappenplan geeft je al wat eerste informatie, maar je wilt over een aantal dingen misschien meer weten.

Bovenstaande informatie en meer antwoorden kun je teruglezen in de brochure 'Hypotheek na overlijden'

Heeft u nog vragen? Bij vragen of onduidelijkheden kunt u altijd telefonisch contact opnemen via 088 1470 650 of een e-mail sturen naar nabestaandendesk@obvion.nl.