Duurzaamheid bij Obvion

Duurzaamheid bij Obvion

Het verduurzamen van de woning voor iedereen bereikbaar maken

Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor Obvion de groene 'way to go'. Het heeft focus in ons beleid, wat zich uit in bepaalde duurzame proposities. Lees er alles over!

Onze duurzaamheidsvisie

De meeste Nederlanders vinden het belangrijk om hun huis te verduurzamen, maar behalve kleine stappen doen ze vaak weinig. Door het gemakkelijker en aantrekkelijker te maken om de verduurzaming van woningen te financieren willen we klanten stimuleren om nu echt aan de slag te gaan met verduurzaming en energiebesparende maatregelen te nemen. Gezien onze ambitie neemt Obvion vanzelfsprekend deel aan het Sectorcollectief Duurzaamheid. Want zoals onze CEO, Carlo van de Kemenade, zegt:

"Wij willen het verduurzamen van de woning voor iedereen bereikbaar laten zijn. Daarin spelen de adviseurs waarmee we samenwerken een essentiële rol. Zij nemen verduurzaming meer en meer mee in hun adviesgesprekken. Door de opleiding Adviseur Duurzaam Wonen te omarmen en te faciliteren voor onze adviseurs creëren we binnen het Sectorcollectief een goed toegankelijk loket om duurzaam wonen mogelijk te maken."

Ons duurzame assortiment

Om een bijdrage te leveren aan verduurzaming van de woningmarkt introduceren we specifieke proposities:

Met de introductie van de Duurzaamheidskorting bij de Woon Hypotheek stellen we adviseurs in staat om klanten met woningen die voldoen aan de energienorm een puik rentetarief aan te kunnen bieden.

Bekijk het scherpe tarief

Het meefinancieren van energiebesparende middelen gaan we gemakkelijker en aantrekkelijker maken. Zodat adviseurs dit gemakkelijk mee kunnen nemen in hun adviesgesprek en kunnen aanbieden aan hun klanten. Medio 2020 verwachten wij deze propositie te kunnen introduceren.

Lees meer over energiebesparing

Uniek in groene funding

Bij het aantrekken van investeerders voor de financiering van onze hypotheken kijken we ook naar de duurzaamheid. In 2016 waren wij de eerste in de wereld met het uitgeven van een groene hypothekenobligatie. In deze animatie leggen we in 1,5 minuut uit wat groene funding inhoudt.

En er is meer...

Duurzaam te werk

De focus op het milieu, energieverbruik, en ‘groene’ oplossingen is een belangrijk onderdeel van duurzaamheid. Maar duurzaam is voor ons ook:

  • maatschappelijke samenwerkingen
  • energiezuinige werkplek voor onze mensen
  • vitaliteit van onze mensen

Ontdek alles over MVO

Op de 'groene' planning

We zijn er nog niet! Duurzaamheid krijgt bij ons volop aandacht en we werken op dit moment nog hard aan de realisatie van:

  • onze 'verduurzaam-propositie'

Blijf ons volgen voor meer!