Duurzaamheid bij Obvion

Duurzaamheid bij Obvion

Iedereen verdient een duurzaam huis

Energiebesparende maatregelen meefinancieren in je hypotheek

Let op! Geld lenen kost geld

Sluit je binnenkort een hypotheek af voor de aankoop van je huis? Of wil je je hypotheek verhogen voor een verbouwing? Een goed moment om een bedrag mee te financieren voor het verduurzamen van je huis. Denk bijvoorbeeld aan betere isolatie en zonnepanelen.

Extra lenen voor energiebesparende maatregelen

Voor energiebesparende maatregelen mag je meestal extra lenen. Je hypotheeklasten zijn dan weliswaar iets hoger, maar je energiekosten gaan omlaag. Bovendien is verduurzamen goed voor je wooncomfort, de waarde van je nieuwe huis én het klimaat.

Hoe zit het precies?

 • Voor energiebesparende maatregelen mag je max. € 9.000 extra lenen bovenop de maximale hypotheek die berekend is op basis van jouw inkomen. Dit Energiebespaarbudget storten we in een duurzaamheidsdepot. Hiervoor moet je (gezamenlijk) bruto jaarinkomen minimaal € 33.000 zijn en de totale lening mag niet meer zijn dan 106% van de woningwaarde. Bij onze Woon Hypotheek bieden wij deze extra lening voor starters, doorstromers, verhogers en oversluiters meestal standaard aan.
 • Het extra leenbedrag mag alleen worden besteed aan de energiebesparende maatregelen.
 • Wil je meer dan € 9.000 extra lenen voor energiebesparende maatregelen? Dat kan alleen als je op basis van de inkomenstoets nog financieringsruimte over hebt. De totale lening mag niet meer zijn dan 106% van de woningwaarde. Vraag jouw adviseur naar de mogelijkheden voor jouw situatie.

Check hier wat een duurzaam huis je kan opleveren

Zonnepanelen, isoleren, warmtepomp of...?

Benieuwd welke duurzame mogelijkheden er zijn voor jouw woning? Wat ze kosten, hoe de installatie gaat én wat je aan energiebesparing kunt verwachten? Het Omschakelplan (door Obvion samen met Eneco ontwikkeld) geeft je meer inzicht.

Met slechts een paar klikken!

Naar het Omschakelplan

Standaard in offerte

Afbeelding-Standaard-in-offerte

Kom je in aanmerking voor een extra lening van max. € 9.000 voor energiebesparende voorzieningen? Dan wordt deze lening standaard aangeboden in de offerte voor de Woon Hypotheek. Wil je hier van af zien? Geef dit dan door aan je adviseur.

Betalen met besparen

Met de investering die je doet voor energiebesparende maatregelen, zoals isoleren of zonnepanelen, kun je besparen op je energiekosten. In veel gevallen is de besparing zelfs groter dan de kosten voor de extra lening! Zo kun je op een financieel aantrekkelijke manier profiteren van een duurzaam huis. Met onze infographic en rekenvoorbeelden maken we het inzichtelijk.

Check deze rekenvoorbeelden

Later beslissen welke energiebesparende maatregelen

Bij het afsluiten van de hypotheek hoef je nog niet te weten welke energiebesparende maatregelen je wilt en wat het kost. Zo werkt het:

 • De lening voor energiebesparende maatregelen storten we in een duurzaamheidsdepot. Hieruit kun je gedurende 2 jaar de kosten voor energiebesparende maatregelen declareren.
 • Blijft er na het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen nog een bedrag over in het duurzaamheidsdepot? Dan kun je dit bedrag vergoedingsvrij extra terugbetalen op het leningdeel.
 • Kies je ervoor de energiebesparende maatregelen uiteindelijk toch niet door te voeren? Dan verwerkt Obvion het volledige duurzaamheidsdepot bedrag als extra terugbetaling op het leningdeel.

Lees meer over ons duurzaamheidsdepot

  Veelgestelde vragen

  Je kunt energiebesparende maatregelen wél direct meefinancieren in je hypotheek, maar pas later beslissen hoe je je nieuwe woning precies gaat verduurzamen.

  Het geld wordt in een bouwdepot geplaatst. Je hebt 2 jaar de tijd om de rekeningen te declareren.

  Je kunt deze energiebesparende voorzieningen financieren met de extra lening:

  • Gevelisolatie
  • Dakisolatie
  • Vloerisolatie
  • Leidingisolatie
  • Hoog rendement beglazing (ten minste HR ++)
  • Energiezuinige deuren, kozijnen en daarmee gelijk te stellen constructieonderdelen indien deze voorzieningen worden getroffen in combinatie met hoog rendement beglazing (ten minste HR ++)
  • Douchewarmteterugwinningsysteem
  • Energiezuinig ventilatiesysteem indien deze voorziening wordt getroffen in combinatie met andere energiebesparende voorzieningen
  • Warmtepomp
  • Zonnecellen
  • Of een combinatie van de genoemde voorzieningen.

  Lees meer over deze voorzieningen, wat het kost en wat het oplevert.

  Op onze pagina 'duurzaam huis' hebben we voor je op een rijtje gezet welke energiebesparende voorzieningen je kunt treffen, wat het kost en wat het oplevert.

  Verder vind je veel nuttige informatie op de volgende websites:

  • www.milieucentraal.nl - geeft inzicht in de kosten per maatregel, de energiebesparing en het wooncomfort.
  • www.verbeterjehuis.nl - geeft inzicht in de opbrengsten en kosten van de verschillende maatregelen en geeft tips hoe je kan checken of je woning geschikt is voor deze maatregelen.
  • www.energiesubsidiewijzer.nl - geeft inzicht of je in aanmerking komt voor een subsidie.

  Dan zou je er aan kunnen denken om je energiebesparende maatregelen mee te financieren door je bestaande hypotheek te verhogen. Ook dan zijn er mogelijkheden om meer te kunnen lenen dan 100% van de waarde van je woning. De grens ligt bij 106%.

  Je adviseur kan je dit haarfijn uitleggen en voor je berekenen.

  Andere informatie over verduurzamen