Duurzaamheid bij Obvion

Duurzaamheid bij Obvion

Het verduurzamen van de woning voor iedereen bereikbaar maken

Energiebesparende maatregelen meefinancieren in je hypotheek


    Let op! Geld lenen kost geld


Sluit je binnenkort een hypotheek af voor de aankoop van je huis? Of wil je je hypotheek verhogen voor een verbouwing? Een goed moment om een bedrag mee te financieren voor het verduurzamen van je huis. Denk bijvoorbeeld aan betere isolatie en zonnepanelen.

Extra lenen voor energiebesparende maatregelen

Voor energiebesparende maatregelen mag je meestal extra lenen. Je hypotheeklasten zijn dan weliswaar iets hoger, maar je energiekosten gaan omlaag. Bovendien is verduurzamen goed voor je wooncomfort, de waarde van je nieuwe huis én het klimaat.

Hoe zit het precies?

 • Voor energiebesparende maatregelen mag je max. € 9.000 extra lenen bovenop de maximale hypotheek die berekend is op basis van jouw inkomen. Hiervoor moet je (gezamenlijk) bruto jaarinkomen minimaal € 33.000 zijn en de totale lening mag niet meer zijn dan 106% van de woningwaarde. Bij onze Woon Hypotheek bieden wij deze extra lening voor starters, doorstromers, verhogers en oversluiters meestal standaard aan.
 • Wil je meer dan € 9.000 extra lenen voor energiebesparende maatregelen? Dat kan alleen als je op basis van de inkomenstoets nog financieringsruimte over hebt. De totale lening mag niet meer zijn dan 106% van de woningwaarde. Vraag jouw adviseur naar de mogelijkheden voor jouw situatie.
 • Het extra leenbedrag mag alleen worden besteed aan de energiebesparende maatregelen.

Check hier wat een duurzaam huis je kan opleveren

Standaard in de offerte


    Afbeelding-Standaard-in-offerte

Kom je in aanmerking voor een extra lening van max. € 9.000 voor energiebesparende voorzieningen? Dan wordt deze lening standaard aangeboden in de offerte voor de Woon Hypotheek. Wil je hier van af zien? Geef dit dan door aan je adviseur.

Betalen met besparen

Met de investering die je doet voor energiebesparende maatregelen, zoals isoleren of zonnepanelen, kun je besparen op je energiekosten. In veel gevallen is de besparing zelfs groter dan de kosten voor de extra lening! Zo kun je op een financieel aantrekkelijke manier profiteren van een duurzaam huis. Met onze infographic en rekenvoorbeelden maken we het inzichtelijk.

Check deze rekenvoorbeelden

Later beslissen welke energiebesparende maatregelen

Bij het afsluiten van de hypotheek hoef je nog niet te weten welke energiebesparende maatregelen je wilt en wat het kost. Zo werkt het:

 • De lening voor energiebesparende maatregelen storten we in een bouwdepot. Hieruit kun je gedurende 2 jaar de kosten voor energiebesparende maatregelen declareren.
 • Blijft er na het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen nog een bedrag over in het bouwdepot? Dan kun je dit bedrag vergoedingsvrij extra terugbetalen op het leningdeel.
 • Kies je ervoor de energiebesparende maatregelen uiteindelijk toch niet door te voeren? Dan verwerkt Obvion het volledige bouwdepot bedrag als extra terugbetaling op het leningdeel.

Lees meer over ons bouwdepot

  Veelgestelde vragen

  Meer veelgestelde vragen over hypotheek en energiebesparing

  Andere informatie over verduurzamen