MVO is de 'way to go'

MVO is de 'way to go'

Een betere toekomst voor mens en maatschappij, maakt ons blij

Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Obvion

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) vinden we belangrijk bij Obvion. Waarin zit ‘m dat precies? Dat leggen we hieronder voor je uit.

Waarom wij MVO belangrijk vinden

Een mooiere toekomst voor mens én maatschappij; dat vinden wij belangrijk; die wens maakt ons blij. Daar dragen we dan ook graag een steentje aan bij. Hoe? Je ziet het terug in de samenwerkingen die we aangaan, maar het betekent ook dat we ons inzetten voor een gezonde samenleving. Verder is er ook speciale aandacht voor duurzaamheid. Bijvoorbeeld in de manier waarop we onze hypotheken financieren of hoe onze werkplek eruit ziet.

Initiatieven vanuit ons MVO hart

Klik op het onderwerp en de info klapt uit:

Wij staan graag in verbinding met Zuid-Limburg omdat daar ons kantoor gevestigd is. Wij willen samen met andere bedrijven in de regio bijdragen aan een hechtere en gezondere samenleving door verbindingen te leggen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties rondom diverse maatschappelijke thema’s. Denk aan zelfredzaamheid van kwetsbare mensen én kinderen, maar ook talentontwikkeling of samenleving in buurten en wijken. Daarom steunen wij verschillende initiatieven:

Stichting Leergeld Parkstad

Stichting Leergeld Parkstad helpt kinderen die leven in armoede. Deze kinderen kunnen vaak niet meedoen op school en in de vrije tijd omdat dat door financiële redenen gewoonweg niet kan. Ze krijgen daardoor niet de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. Vanuit een duurzame relatie organiseerden wij een sinterklaasmiddag voor kinderen uit regio Parkstad, doneerden we een cheque en verschillende laptops.

Stichting Voor Parkstad
Stichting Voor Parkstad richt zich op het vergroten van (financiële) zelfredzaamheid van kwetsbare kinderen én ouders, op talentontwikkeling en het sociaal levendiger maken van buurten en wijken in Parkstad. De deelnemende bedrijven gaan ook de samenwerking opzoeken met maatschappelijke organisaties. Onze intentie is een MENSGERICHT-netwerk te stimuleren door in Parkstad diverse initiatieven te ontplooien gericht op kansarme kinderen én ouders. Samenwerken en leren van elkaar is belangrijk. Samen kunnen we het verschil maken en een bijdrage leveren aan de toekomst van deze doelgroep.

Nederlands Mijnmuseum

Het Nederlands Mijnmuseum brengt dat wat vergeten, bedolven, bedekt of opgeborgen is uit de diepte weer naar de oppervlakte. Om te leren van ons verleden, voor onze toekomst. Vanuit een duurzame relatie zoeken we elkaar op. Dit doen we door een financiele bijdrage en zoeken een combinatie met andere maatschappelijke verwerkingsverbanden zodat we een verbinding kunnen maken tussen de historie (in de mijnen) en de toekomst (voor onze kinderen).

Limburgs Mooiste – Obvion Run

Jaarlijks trekt Limburgs Mooiste recreatieve fietsers uit heel Nederland en daar buiten naar Limburg. Het evenement staat er voor om de deelnemers op recreatieve en sportieve wijze te laten genieten van alles wat Limburg te bieden heeft. Volgens ons is sporten een belangrijk onderdeel van een gezondere samenleving. Wij zijn trots dat we zo'n sportief evenement als de Obvion Run kunnen supporten.”

Verder staan onze teamuitjes altijd in het teken van MVO
Kijk bijvoorbeeld eens naar deze video van ons uitje bij zorginstelling Envida in Maastricht

Bij het aantrekken van investeerders voor de financiering van onze hypotheken kijken we ook naar de duurzaamheid. In 2016 waren wij de eerste in de wereld met het uitgeven van een groene hypothekenobligatie. En onze investeerders reageerden bijzonder enthousiast over deze stap naar duurzame investeringen! We hebben sindsdien meerdere prijzen op dat gebied gewonnen zoals de ‘Green Bond Pioneer Award' in 2017, 2018 en 2020.

Rachelle Rijk, CFO bij Obvion: "Sinds 2016 zijn we als een van de eerste in de markt begonnen met groene obligaties. Sindsdien hebben we ook aan de hypothekenkant grote slagen gemaakt, onder andere een duurzaamheidstarief voor nieuwbouw en een eerste slag voor verduurzaming is gezet middels aanpassing van de tariefopslagen voor bestaande hypotheken. En er komt nog veel meer aan!"

In slechts 1,5 minuut meer weten over groene funding? Het kan!

Bekijk onze animatie over groene funding

Onze werkomgeving kunnen we hierin uiteraard niet vergeten. Ons pand heeft pas nog een duurzame makeover gekregen waarbij we zoveel mogelijk met flexibele werkplekken werken. Zo gebruiken we alleen de ruimte die we op dat moment nodig hebben. We gebruiken FSC papier en schenken enkel fairtrade koffie en thee. Ons afval scheiden we in handige bakken en het licht gaat alleen als er iemand in de ruimte beweegt.

De duurzame bril gaat bij de werving van nieuwe collega’s ook op. We streven ernaar een zo divers mogelijke organisatie te zijn, omdat we op die manier het beste kunnen samenwerken. Daarnaast stimuleren we bij elke medewerker een gezonde dosis van opleiding en training. Op die manier blijven we bij de tijd! Een andere belangrijke pijler voor onze medewerkers vinden we vitaliteit. We willen graag dat ze vitaal blijven en daarom stimuleren we ze met de fiets of de e-bike naar kantoor te komen. En organiseren we jaarlijks allerlei acties om kennis te maken met nieuwe sporten. Ze kunnen bijvoorbeeld een running clinic of een proefles yoga volgen.

Rondom toekomstvast wonen wij zijn met meer bezig dan alleen energie. Zo zijn wij niet alleen een voorstander van energiebesparende maatregelen (en geven een duurzaamheidskorting bij woningen die aan de energienorm voldoen) maar hebben ook een meer dan gezonde interesse in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

Leveranciers en bedrijfspartners sluiten alleen bij onze innovatiekracht aan als ze duurzaam zijn. Integer en eerlijk zaken doen is essentieel, maar we verwachten ook dat ze samen met ons meedenken aan duurzame maatschappelijke oplossingen. Hiervoor heeft ons moederbedrijf Rabobank ook een Duurzaamheidsverklaring voor zakenpartners opgesteld. Ook zijn wij actief in brancheverenigingen en vakorganisaties zoals het New Financial Forum (NFF) en de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Zo kunnen we samen de krachten bundelen voor de toekomst.

Ook een initiatief?

Ken of ben jij een initiatief dat matcht met onze passie voor een mooie toekomst voor mens en maatschappij?

Laat het weten!

Onze MVO partners