Afbeelding bij overlijden klant

Klant overleden?

Inzicht in betaalbaarheid hypotheek na overlijden

Overlijden klant - Inzicht in betaalbaarheid van de hypotheek na overlijden

Per 5 oktober verbeteren we ons pro-actief klantbeheer. Als een klant krijgt te maken met een situatie waarbij een van de geldnemers overlijdt, dan vinden we het belangrijk dat de hypotheek ook in de nieuwe situatie betaalbaar blijft.

Brochure 'Hypotheek na overlijden'

Om de klant zo goed mogelijk te informeren over alle zaken die geregeld moeten worden in het geval van een overlijden hebben we de brochure 'Hypotheek na overlijden' opgesteld. Deze brochure maakt inzichtelijk waar de klant aan moet denken, wat hij van ons mag verwachten en welke informatie we nodig hebben om inzicht te verkrijgen in de betaalbaarheid van de hypotheek.

Belangrijke rol voor u als adviseur

U als adviseur heeft hier een belangrijke rol in. Er kunnen zich diverse situaties voordoen binnen de nalatenschap. Bijvoorbeeld een achterblijvende geldnemer die de hypotheek voortzet of erven die de hypotheek willen overnemen. Afhankelijk van de situatie vinden we het belangrijk om inzicht in de betaalbaarheid te geven of moet de kredietwaardigheid beoordeeld worden. Meer informatie is te vinden in ons beheerbeleid.

Wilt u namens uw klant een overlijden melden? Gebruik dan het online meldingsformulier

Welk proces volgen we?

We hebben een overzichtelijke brochure en uitgebreid wijzigingsformulier. Met het wijzigingsformulier kunt u de wijziging tenaamstelling en/of een wijziging van de hypotheek aanvragen. Daarna ontvangt u, afhankelijk van de situatie, een bevestiging van de wijziging tenaamstelling of renteaanbod en bindend aanbod.

De klant kan een verzoek tot een wijziging tenaamstelling ook zelf indienen. Dit is alleen mogelijk als het een achterblijvende geldnemer is zonder verhoging van de lening.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze nabestaandendesk via nabestaandendesk@obvion.nl. U kunt ook altijd telefonisch contact met ons opnemen via 088 1470 650.