Een box 3 financiering?

Een box 3 financiering?

Hoe zat het ook alweer? Welke aanvullende bepalingen gelden er? Een overzichtje!

Box 3 financiering | hoe zit het ook al weer?

Geregeld zien we ze binnenkomen; een box 3 financiering. Niet alleen voor nieuwe klanten, ook voor bestaande klanten is het interessant box 3 te financieren. Welke aanvullende bepalingen gelden er?

Waarom een box 3 financiering?

Er zijn verschillende redenen. Denk aan consumptieve bestedingen zoals het aanvullend lenen voor een tweede woning voor een studerend kind. Maar een klant kan ook lenen voor zijn eigen woning en bewust afzien van de hypotheekrenteaftrek. Bijvoorbeeld door het niet geheel inbrengen van de overwaarde van de verkochte woning om een buffer achter de hand te hebben of aflossingsvrij lenen.

Welke aanvullende bepalingen gelden er?

Aanvragen met een box 3 gedeelte in de lening zijn bij ons van harte welkom. Hiervoor hebben we aanvullende bepalingen. De belangrijkste daarvan lichten we hieronder graag nog eens toe:

Bestedingsdoel eigen woning

Een klant kan lenen voor zijn eigen woning (voor aankoop of verbetering) en bewust afzien van de hypotheekrenteaftrek. Bijvoorbeeld een klant die zijn eigenwoning reserve niet geheel inbrengt of een starter die aflossingsvrij wil lenen.

Voor deze lening geldt dan een maximale verstrekking tot en met 100% LTV.

Consumptief bestedingsdoel

 • Voor een box 3 lening met een consumptief bestedingsdoel geldt een maximale verstrekking tot en met 90% LTV (voor de totale financiering)

 • Bij een financiering die in totaal (dus inclusief het box 1 leningdeel) niet meer bedraagt dan 50% LTV toetsen we de werkelijke last;

 • Bij een consumptief bestedingsdoel tot €10.000 mag de LTV 100% zijn.

Ook goed om te weten

Het box 3 deel wordt altijd opgevoerd als apart leningdeel. Er gelden geen aanvullende voorwaarden voor de hypotheekvorm.

  Anderen lazen ook:

  Digitale handtekening in 3 simpele stappen

  Zo eenvoudig regelt u het voor nieuwe aanvragen en bij wijziging op lopende hypotheken.

  Hypotheeksoort omzetten naar Woon Hypotheek

  Klanten kunnen nu ook hun hypotheeksoort omzetten naar de Woon Hypotheek met scherp tarief.

  Direct bericht afhandeldatum dossier

  U krijgt direct inzicht in de verwachte afhandeldatum bij complete aanvraag. Handig!