Droomhuis gezocht | Zoektocht naar een flexibel bouwbedrijf

Droomhuis gezocht | Zoektocht naar een flexibel bouwbedrijf

Geplaatst op 23 september 2016
leestijd 4 minuten 

In deze blog vertelt Marleen over haar zoektocht naar een flexibel bouwbedrijf. Hoe kies je nu een bouwbedrijf dat bij jou past? Lees haar ervaringen!

In haar vorige blog vertelde Marleen nog over een tegenvaller, het vervangen van de sporen in het dak. “Na de onaangename verrassing van de houtworm en boktor, was het vervangen van de sporen van het dak voor ons de volgende stap. Dit werk kunnen we niet zelf. Dus we moesten op zoek naar een bouwbedrijf. Hoe pak je dit aan?  Na dit besluit was onze eerste stap het aanvragen van offertes bij verschillende bouwbedrijven”, aldus Marleen. Ze neemt je hieronder mee in haar zoektocht!

Bouwbedrijf kiezen: geen appels met peren vergelijken

Dan heb je een stapel offertes liggen. Hoe ga je vergelijken? Het begint met weten wat je vergelijkt. Dus zoals ze altijd zeggen geen appels met peren vergelijken. Dit bleek wat lastiger dan we van te voren hadden verwacht. Elk bouwbedrijf komt met een voorstel hoe het dak vervangen kan worden. Maar in de uitvoering zijn er verschillende mogelijkheden. Hierdoor konden we de offertes qua inhoud moeilijk met elkaar vergelijken. Daarnaast is onze insteek altijd geweest om zoveel mogelijk zelf te doen.

De juiste keuze maken: denk aan je einddoel

Hoe maak je vervolgens een keuze voor een partij? Wat bij ons zeker heeft meegespeeld, zijn deze bruikbare tips die we hebben gekregen:

  1. Kijk niet alleen naar prijzen
  2. Zorg dat je het geheel voor ogen houdt. Wanneer er verschillende bedrijven samen aan één project werken, zal elk bedrijf zijn eigen doel voor ogen hebben. Maar zal dit uiteindelijk ook gelijk lopen met ons einddoel. Het plaatje zoals wij willen dat het wordt

Korte lijntjes en flexibiliteit

Dit alles heeft er toe geleid dat onze keuze is gevallen op de samenwerking met één bouwbedrijf. Onze architect is hier ook werkzaam, waardoor de lijnen extra kort zijn. We hebben allemaal hetzelfde einddoel voor ogen. Daarnaast is het bouwbedrijf ook nog flexibel, we konden aangeven welke werkzaamheden we zelf gaan uitvoeren.

Afspraken over belangrijke zaken

Heb je een bouwbedrijf gevonden die bij je past? Maak dan de volgende afspraken:

  1. Welke werkzaamheden worden door wie gedaan
  2. Niet geheel onbelangrijk het tijdsbestek wat hiervoor staat
  3. De materiaalkeuze en wie verzorgt het materiaal

De juiste keuze gemaakt

We zijn nu zover dat het bouwbedrijf de nieuwe sporen heeft geplaatst. En wij hebben inmiddels de dakisolatie aangebracht. De samenwerking verliep goed, voor de start hebben we het één en ander duidelijk doorgesproken. Ook nu kunnen we zeggen dat we in bovenstaande een juiste beslissing hebben genomen.

Volgende dilemma

Het volgende dilemma wat ons ook enkele weken heeft bezig gehouden, houten of kunststofkozijnen? Waarom?  Dat kun je lezen in mijn volgende blog.”

Marleen (41)

Partner: Christiaan (43)
Kinderen: Tess (13), Kyra (11) en Ella (6)
Werkt als:
Administratief medewerkster/ telefoniste bij een all-in verhuurbedrijf voor grote- en kleine projecten
Houdt van:
het buitenleven en de zoektocht naar de juiste materialen om zo de sfeer en woonstijl van hun droomhuis te creëren

Redactieteam
Redactieteam

Het team geeft je handige tips, vinklijstjes of schetst bijzondere woonverhalen zodat jouw woonstap soepeltjes verloopt.