B&B Yve’s | Zekerheid en vrijheid opgegeven

B&B Yve’s | Zekerheid en vrijheid opgegeven

Geplaatst op 15 januari 2016
leestijd 3 minuten 

Kansen pakken en groot worden, of trouw blijven aan je eigen concept? Lees het in Yvonne’s blog.

Wanneer het over haar onderneming BB Yve’s gaat, kiest Yvonne voor het laatste. ‘Vooral nu genieten vind ik het belangrijkste.’ Lees in haar blog wat haar toekomstplannen met BB Yve’s zijn.

‘Het belangrijkste van het runnen van je eigen zaak, is een goede planning. In mijn geval is dat al  direct een volle planning, blijkt al uit de eerste weken. Gelukkig heb ik veel hulp van mijn omgeving, zelfs de kinderen helpen graag een handje mee. Dan vragen ze ’s ochtends al of ze naar mama’s winkeltje mogen, om huiswerk te maken of te helpen met opruimen. Zij zitten beide nog op de basisschool en werken met een continurooster. Die stabiliteit is voor mij erg handig, zo kan ik op de juiste momenten mijn volle aandacht aan de gasten van BB Yve’s besteden.’

Streng zijn voor jezelf

‘Wanneer je je eigen onderneming start, weet je dat je dingen moet laten. Je springt in het diepe en hebt minder zekerheid. Om je zaak te laten slagen moet je streng zijn voor jezelf. Het vergt allemaal een goede planning, in je hoofd en op papier. En het is belangrijk dat je aanvoelt hoe ver je kan gaan. Vraag jezelf bijvoorbeeld af of je mensen in dienst wil nemen. Ik werk liever zelf in de zaak, maar dat is voor iedereen anders. Bovendien heb ik veel steun aan mijn partner, kinderen en lieve vrienden.

Minder op vakantie

‘Ik heb niet alleen zekerheid losgelaten, maar ook een stukje vrijheid. Waar ik overigens nog steeds volledig achtersta, want dit is wat ik wil. Maar die vijf weken vakantie in Italië van vorig jaar, hebben een kleine kans op herhaling. Wat we wel kunnen doen, is gasten doorverwijzen naar ons huisje, daar is al goed over nagedacht. Wij schenken goede Italiaanse wijnen en ik bereid Italiaanse gerechten. Heerlijk, die verse pasta’s. Zo maken gasten kennis met Italië. Als ik er dan een goed gevoel bij heb, kunnen we BB Yve’s en ons vakantiehuis in Italië goed combineren.’

‘Zo zie ik het tot de zomer al voor me, en de tijd daarna zie ik hoe het loopt. Ik blijf wel trouw aan de kernwaarde van BB Yve’s. Veel groter wil ik niet worden. Dit concept gaat juist op het persoonlijke en het kleinschalige. Als ik daarmee breek, sta ik niet meer achter mijn eigen idee. Wie weet, wordt het een groot succes, en is uitbreiding mogelijk, maar ik blijf zo veel mogelijk bij mijn oorspronkelijke idee. Dan behoud je ook het enthousiasme en onderscheid je jezelf!

Redactieteam
Redactieteam

Het team geeft je handige tips, vinklijstjes of schetst bijzondere woonverhalen zodat jouw woonstap soepeltjes verloopt.