Huis aan zee - jeeij of nee?

Huis aan zee - jeeij of nee?

Geplaatst op 17 augustus 2016
leestijd 2 minuten 

Wat zeg jij tegen een huis aan zee: een volmondige jeeij of een dikke nee? Wij doken erin en zetten de plussen en minnen voor je op een rij.

Met een huis aan zee is het elke dag vakantie! Het wiegende duingras, de zilte zeelucht, de twinkeling van de zon op de golven… Helemaal het einde, of toch niet? Een overzicht!

Huisje op het strand – Jeeij!

+ Een huisje op het strand is echte boost voor je gezondheid! De frisse lucht, zand tussen je tenen, het zoute water en de rustgevende natuur zorgen er allemaal voor dat je lekker fit en gezond blijft.

+ Een strandhuis is ook heel positief voor je nachtrust. Weet je nog hoe je als kind na een dagje strand, knock-out ging op de achterbank? Dat had je te danken aan de zeelucht. Sowieso als je kleine kinderen hebt, ben je ze eigenlijk verplicht om nú naar het strand te verhuizen. Elke dag spelen in het zand, strandjutten na een storm en de zee als zwembad.e

+ De zee maakt zen. Wie wil ontsnappen aan stress en de waan van de dag maakt een lange strandwandeling. Je snuift wat frisse zeelucht op en na wat dollen in het zand ben je zo relax, dat menig yogi jaloers op je zal zijn…

Huis aan zee – Nee…

 – Zand en zout schuren langs de kozijnen van je huis, dus dat wil zeggen: slijtage. Een huis aan zee vergt meer onderhoud dan een huis verder landinwaarts.

– Dat je aan de kust woont wil niet zeggen dat je ook zeezicht hebt. Een huis met zeezicht zal duurder zijn dan een huis dat verder van de boulevard ligt.

– De zee heeft veel liefhebbers en dat is meteen ook een nadeel. Want je bent dus niet de enige die graag van het strand wil genieten. In de zomer of in de weekenden kan het er druk zijn en moet je misschien een extra rondje rijden om een parkeerplekje te vinden of je staat ineens in de file.

Een huis aan zee heeft voor- en nadelen. Wie dag in dag uit het zand tussen zijn tenen wilt voelen, ruilt het landrottenleven in voor een ontspannen bestaan aan zee. Maar voor wie toch liever blijft wonen in zijn huidige stekkie is een weekendtas en een reservering bij een plaatselijk pension net zo fijn!

Sarah van Dee
Sarah van Dee

Freelancer Sarah vertaalt lastige (financiële) stof in heldere en inspirerende artikelen en is niet vies van een beetje humor.